Marieke Elsinga: ‘Ik voelde direct dat het een meisje is’

14.02.2024 16:11
Beeld: Instagram

Op de dag van de liefde maakte Jip in de ochtendshow van Qmusic bekend dat zijn moeder, Marieke Elsinga, een tweede kind verwacht. Of Jip een broertje of zusje krijgt, onthult een stralende Marieke aan RTL Boulevard.

Marieke straalt van oor tot oor als ze vertelt dat Sander en zij allebei heel erg blij zijn met de zwangerschap. Al kwam de positieve test nog wel als een verrassing. “We ontdekten het toen ik niet in ongesteld werd,” lacht ze. “Toen heb ik nog wel heel even mijn kop in het zand gestoken. Ik dacht ik wacht even met die test, want ik zal vast nog wel…”

Even landen

Inmiddels is ze helemaal aan het idee van de gezinsuitbreiding gewend. Al had ze wel even de tijd nodig om te landen. “En nu denk ik ook nog steeds: wow, dan hebben we straks twee kinderen. Ik kan me daar nog bijna geen voorstelling van maken, maar het is wel echt heel leuk nieuws,” glundert de presentatrice.

Ze denkt dat zoon Jip het heel leuk gaat vinden. “Ze schelen straks maar een kleine twee jaar. Dat is uiteindelijk zo weinig. Hij gaat zich nooit meer herinneren dat hij ook twee jaar in zijn eentje bij ons is geweest.” Dat het straks met twee onder de twee jaar (en kat Kiki) een drukke bedoeling zal zijn in Huize Elzinga… verwacht ze wel.

Jip en (dus niet) Janneke

Welke kleur kinder-Lamborghini Mattie straks kan aanschaffen… maakt Marieke ook bekend. Ze verwacht namelijk een meisje, zo vertelt ze aan RTL Boulevard. “Al is alles goed natuurlijk. Alle clichés zijn helemaal waar, als het maar gezond is enzovoort, enzovoort. En alles ziet er gelukkig ook goed uit”

Toch voelde Marieke direct dat ze een dochter krijgt. “Ik zei ook meteen tegen Sander, nadat ik de test had gedaan, dat ik het gevoel had dat het een meisje is. Ik hoopte ook wel op een meisje, omdat het wel heel leuk is om beide geslachten een keer mee te maken.”

“Ik hoopte ook wel op een meisje, omdat het wel heel leuk is om beide geslachten mee te maken”

Marieke en Sander zijn nog niet helemaal uit over de naam. “Het wordt geen Jip en Janneke, dat lijkt me logisch…”””…Er is wel een meisjesnaam die suddert. Maar is die ook passend? Je hebt toch geen idee wie er in je buik zit. Dan kan ik wel een heel karakter bij haar gaan bedenken… maar ik weet het niet. We hebben nog maanden de tijd.”

Kek Mama Editie 1 van 2024, liefde en seks, ligt nu in de winkelWil je dat de glossy altijd als eerste bij jou op je deurmat valt? Abonneer je dan nu voor slechts €29,95 per jaar.