Lovende reacties op korte Disney-film met plussize ballerina: ‘Dit had ik als klein meisje willen zien’

03.11.2022 14:55
reflect Bron: Disney

Misschien heb je ‘m wel voorbij zien komen: de korte Disney-film ‘Reflect’ waarin een plussize ballerina de hoofdrol speelt. Kijkers zijn maar wat blij met de representatie van verschillende lichaamstypes.

De film levert dan ook enorm veel positieve reacties op.

Meer zelfvertrouwen

In de Disney Circuit short film, die al sinds september online staat, gaat ballerina Bianca de strijd aan met haar reflectie en overwint ze haar onzekerheden en angsten. Als de balletdocent vertelt dat alle dansers slank zijn, voelt Bianca zich ongemakkelijk en onzeker. Plotseling staat ze in haar eentje voor een kapotte spiegel en ziet ze honderden reflecties van zichzelf, als metafoor voor haar gebroken zelfbeeld. Bianca merkt dat ze met haar dansbewegingen het gebroken glas kan besturen en daardoor steeds meer zelfvertrouwen krijgt.

Lees ook: Ouders filmen reactie van kind op De Kleine Zeemeermin-film (en dat is hartverwarmend)

Positieve reacties

Met de zes minuten durende film hoopt regisseur Hillary Bradfield, ook bekend van Frozen 2 en Encanto, dat mensen na het kijken positiever over zichzelf denken en hoe ze eruitzien. Het is de eerste keer dat Disney in een film voor een plussize karakter kiest. En daar zijn veel mensen blij mee. Zo schrijft iemand op Twitter: ‘Dit had ik als klein meisje willen zien! Zo blij dat dingen veranderen’. Een ander zegt: ‘Bedankt, Disney. Dit is een hele belangrijke mijlpaal voor plussize meisjes.’

Bekijk een teaser van de film hieronder. Reflect is te zien op Disney+.

Bron: Mama Magazine, AD, The Guardian

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.