Ouders filmen reactie van kind op De Kleine Zeemeermin-film (en dat is hartverwarmend)

13.09.2022 11:01

Mocht je het gemist hebben: Disney deelde vorige week de eerste beelden van de liveaction versie van De Kleine Zeemeermin, waarin actrice Halle Bailey de rol van Ariël vertolkt. Ouders filmen massaal de reacties van hun kinderen, die zich herkennen in de zwarte zeemeermin.

‘Wanneer je favoriete Disney-prinses ineens op jou lijkt’, schrijft een moeder bij een filmpje van haar dochter, die zichtbaar geniet van de eerste beelden.

Diversiteit

Op TikTok delen tientallen ouders beelden van hun kinderen die voor het eerst naar de trailer van De Kleine Zeemeermin kijken. Een vrouw zet de filmpjes vervolgens op Twitter. “In plaats van te focussen op het negatieve, deel ik een paar filmpjes van zwarte kinderen die enorm blij zijn om een prinses te zien die op hun lijkt”, schrijft ze. De film ontvangt tot nu toe veel enthousiaste reacties, maar ook kritiek. Niet iedereen is het ermee eens dat Disney voor de rol van Ariël een zwarte actrice koos. In de originele animatiefilm gaat het om een witte vrouw met rood haar.

Lees ook: Dit wil je (niet) zien: er komt volgend jaar een Baby Shark-film

Hartverwarmend

Deze kinderen kunnen in elk geval niet wachten tot de liveaction versie van de Disney-klassieker verschijnt, en kijken met grote ogen naar de zeemeermin. Het levert hartverwarmende beelden op. Kijk maar:

Wie De Kleine Zeemeermin op het witte doek wil zien, moet nog even geduld hebben: de film draait volgend jaar pas in de bioscoop.

Bron: RTL Nieuws

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.