Als ouder weet je als geen ander hoe hard je baby of peuter kan huilen of krijsen als het overstuur is. Om kinderopvang medewerkers te beschermen tegen gehoorschade biedt kinderopvangorganisatie Babilou als test oordoppen aan.
Lees verder onder de advertentie
Kinderopvangorganisatie Babilou, bekend van onder andere BLOS Kinderopvang, start eind april een proef met oordoppen om gehoorschade bij medewerkers te voorkomen. Pedagogisch medewerkers worden dagelijks blootgesteld aan geluiden die vaak rond de 80 decibel schommelen, vergelijkbaar met het geluid van een föhn. Langdurige blootstelling aan dergelijke geluidsniveaus kan leiden tot gehoorschade.
Lees verder onder de advertentie
Zorgen over gehoorschade
Remko Berkel, directeur van Babilou, benadrukt het belang van deze proef: “Kinderen kunnen veel lawaai produceren. We willen gehoor geven aan de zorgen van onze medewerkers over hun gehoor en tegelijkertijd de kwaliteit van de opvang waarborgen.” Hij heeft RTL Nieuws verzekerd dat het geen 1 aprilgrap is.
Brancheorganisatie Kinderopvang ondersteunt de proef en ziet het als een waardevolle stap voor de sector. Toch zijn er ook kritische geluiden. Gjalt Jellesma, voorzitter van BOinK, de belangenvereniging voor ouders in de kinderopvang, stelt: “Wij zijn in principe tegen oordopjes, want er zijn kinderen die zacht praten en die mis je dan volkomen.” Jellesma pleit voor structurele akoestische verbeteringen in de gebouwen zelf.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.