Kaj Gorgels schrijft ode aan zijn Jessie: ‘Zoveel wonderlijker om je als moeder te zien’

22.01.2024 15:16

Jessie Jazz Vuijk blaast vandaag 29 kaarsjes uit. Het is haar eerste verjaardag als moeder en daar staat haar partner Kaj Gorgels in een uitgebreide post bij stil.

Kaj is naar eigen zeggen nooit zo van ‘de zoetsappige tekstjes’ en ‘kleffe epistels’, maar maakt deze keer een uitzondering. “Het was een bijzonder jaar. Zo trots op hoe je alles doet en nog zoveel wonderlijker om je nu als moeder te zien van onze eerste kleine smurf. Dat is voor mij zoiets krankzinnigs moois, een ware verrijking.” Al noemt de presentator het hele proces van de zwangerschap tot de bevalling ook een grote mindfuck.

Op een voetstuk

Kaj vervolgt: “Als je als vent je vrouw door een heftige (of niet heftige) bevalling ziet gaan, dan komt ze op een voetstuk te staan. Je staat zo machteloos toe te kijken, terwijl je zo graag wilt helpen. Als je dan ziet waar een vrouw toe in staat is in dit mooie, maar ook keiharde stuk (36-uur durende) ‘natuurgeweld’, dan denk je; welke mafkees heeft dit bedacht, kon dat niet wat makkelijker?”

“Zo wonderlijk om je als moeder te zien van onze eerste kleine smurf”

Kaj voelde zich klein en nederig langs de zijlijn staan als ‘zijn kind naar de aarde gelanceerd wordt’. “Het enige dat dan je kunt doen is een veilige haven bieden, ondersteuning, geduld hebben en zorgen dat je de rustige en sterke pilaar bent… terwijl je vrouw het zware werk doet. Ik heb dat als zoiets bovennatuurlijks ervaren, maar ook als heel pittig. Ik voel zoveel dankbaarheid dat je dat overhad voor ons kind. En die natuurlijke manier waarop een vrouw het kind direct daarna verzorgd, liefheeft en vasthoudt is echt het puurste dat ik in mijn leventje heb mogen ervaren. I fucking love you!”

(g)een roze wolk

Jessie Jazz Vuijk vertelt heel open over het kersverse moederschap in haar podcast Jessie’s Diary. Na een zware bevalling vond ze de kraamweken ook heel pittig. “Het is een soort Twilight-zone waar je in leeft. Je bent er, maar je bent er ook niet. Ik was echt aan het wachten tot die enorme liefdesbubbel zou openbarsten. Ik voelde het gewoon niet. Ik dacht: ik heb toch een baby gekregen? Ik moet nu toch helemaal ontploffen van liefde? Het kwam gewoon niet. Ik keek wel naar hem en dacht: wat ben je leuk, lief en ik hou van je. Maar ik had niet de ruimte dat in mijn systeem voelen. Dat is best wel confronterend, heel anders dan ik me had voorgesteld.”

“Ik dacht: ik heb toch een baby gekregen? Ik moet nu toch helemaal ontploffen van liefde? Het kwam gewoon niet”

In oktober werden Jessie en Kaj ouders van zoon Xavi. Het gezin woont op Ibiza.

Lees ook –‘Weinig slaap en zware gevoelens’ >