Jessie Jazz Vuijk moet wennen aan het moederschap: ‘Weinig slaap en zware gevoelens’

20.12.2023 10:55
Beeld: Instagram

Jessie Jazz Vuijk moet haar weg nog vinden in het moederschap. Ze schrijft soms zware gevoelens te hebben en bloedeerlijk te willen zijn over het hele proces.

Bij een foto van haar en de kleine Xavier schrijft ze: ‘Op sommige dagen gaat het fantastisch, maar afgelopen twee dagen weinig slaap en zware gevoelens’. Ik moet mijn weg vinden in deze nieuwe wereld. Ik merk dat mijn ‘mind’ denkt: ‘Jeetje, mensen zullen nu wel gek worden van die babypraat’. Of: ‘Straks moet je wel weer gewoon werken en aanstaan.’

Wedergeboorte

Jessie heeft even geen idee wat ze wil. Of juist wel: ‘gewoon’ even koffie kunnen drinken in een café, alleen. ‘Ik wil wat meer bewegen en daarna weer heel veel knuffelen. En ik wil bloedeerlijk zijn over dit hele proces. Want werkelijk iedere vrouw die ik spreek, deelt dezelfde gevoelens en toch zien we dat bijna nergens terug.’ Ze belooft de ‘wedergeboorte van Jessie Jazz met alles erop en eraan’ te gaan delen met haar volgers.

In oktober beviel Jessie van haar zoon na een bevalling van bijna veertig uur. Xavier is het eerste kindje van Jessie en haar partner Kaj Gorgels.