Jessie Jazz Vuijk roept op: ‘Moeders mogen meer gedragen worden’

10.01.2024 17:22
Beeld: Instagram

Sinds Jessie Jazz Vuijk moeder is heeft ze nog meer bewondering voor haar eigen moeder, die haar in haar eentje grootbracht. Al zouden álle mama’s volgens haar meer gedragen mogen worden, zo schrijft ze op Instagram Stories.

.Jessie schrijft: ‘Sinds ik mama ben, zitten mijn gedachten vaak bij de alleenstaande mama’s. Mijn moeder heeft mij alleen opgevoed met geen geld, geen support, niemand waar zij op kon leunen.’

Stoel in de hemel

Volgens Jessie verdient ze alleen daarvoor al een stoel in de hemel. ’Maar werkelijk,’ zo vervolgt ze, ‘alle moeders mogen meer gedragen worden. Het is ongelooflijk hoeveel er op onze schouders rust. Hoe ons brein werkt, onze hormonen, hoeveel er op ieder level van ons gevraagd wordt. Ik zie nu nog meer in hoe feminine niet op waarde wordt geschat in de wereld. En hoe weinig ruimte er voor is.’

“Het is ongelooflijk hoeveel er op onze schouders rust”

Prachtig proces

Tijdens haar zwangerschap maakte Jessie al een transformatie door. In gesprek met Kek Mama vertelde ze aanhankelijker en afhankelijker van haar partner Kaj te zijn geworden. “Ik heb hem veel meer nodig. Dat is nieuw voor mij – ik ben heel onafhankelijk opgevoed – maar ik geniet er onwijs van. Ik heb me verdiept in man-vrouw-dynamieken en begin mezelf en mijn relatie opnieuw te ontdekken. Door de zwangerschap leer ik meer te leunen en te vertrouwen en dat is een prachtig proces.”

Lees ook – ‘Weinig slaap en zware gevoelens’ >

Met de komst van Xavier in november is niet alleen een mooi jochie en een moeder geboren, maar ook een nieuwe missie, zo sluit ze af. Mooi!

Lees hier het zwangerschapsinterview met Jessie Jazz Vuijk