Wetenschappelijk bewezen: het jongste kind in het gezin heeft de grootste kans om miljonair te worden

12.11.2023 21:25
welvaart Beeld: Getty Images

Hebben jouw kinderen ook van die bruisende toekomstplannen? Zien ze zichzelf het liefst astronaut, YouTuber of profvoetballer worden? En weten ze zeker dat ze later in een luxe villa met zwembad zullen wonen? De kans dat dit iets anders loopt, is natuurlijk groot. Alhoewel… voor je jongste wordt die villa misschien wel werkelijkheid.

Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het jongste kind in het gezin de grootste kans heeft om miljonair te worden.

Jongste kind wordt het snelst miljonair

Volgens de studie, die gepubliceerd werd in The Sunday Times, zijn jongste kinderen echte daredevils. Ze durven risico’s te nemen, ook op werkgebied. Zo durven ze eerder het ondernemerschap aan te gaan dan oudere broers of zussen.

Het onderzoek

Het onderzoek werd gehouden door wetenschappers van de universiteit van Birmingham en de universiteit van Reading. Zij volgden 3600 Britten die werden geboren in het jaar 1970. Wat bleek? Van de jongste kinderen met één oudere broer of zus durfde 49% sneller een eigen bedrijf op te richten. Van de jongste kinderen met twee oudere broers of zussen was dit 43%. En met een eigen bedrijf is de kans op miljoenen aanzienlijk groter dan met een baan in loondienst, aldus de onderzoekers.

Snel en slim

Jongste kinderen zijn niet alleen ondernemender, ze leren ook sneller. Dit zou komen doordat ze al op jonge leeftijd snel moeten leren van hun oudere broers en zusjes om mee te komen in het gezin. Jongste kinderen bleken volgens de onderzoekers ook optimistischer, daadkrachtiger en vindingrijker dan oudere kinderen.

Voordeeltje voor jou

Dat je jongste kind de grootste kans heeft om miljonair te worden, is natuurlijk ook goed nieuws voor jou. Hoef jij je gelijk niet meer schuldig te voelen over alle tweedehandsjes waar je ‘m in gehesen hebt. Nu maar hopen dat-ie dat miljoenenbedrijf niet pas op z’n zestigste opricht.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >