Janneke Jelies 26 kilo kwijt: ‘Zo blij dat ik weer de veters van mijn kinderen kan strikken’

26.03.2024 16:15
Beeld: Instagram

Janneke Jelies uit Een Huis Vol Emigreert deelde onlangs dat ze haar leven over een gezondere en sportievere boeg had gegooid. Met succes: de moeder van negen is 26 kilo kwijt.

Ze schrijft op Instagram: ‘Het is pittig, maar ik ben zo blij en dankbaar dat we deze stap hebben gezet naar een gezondere levensstijl. Niet alleen voor ons gewicht, maar ook voor ons gestel.’ Janneke gaat de strijd met de kilo’s namelijk aan met oudste dochter Jennie. ‘We zitten lekkerder in ons vel en hebben meer energie.’

De kleine dingen

Ze vervolgt: ‘Ondertussen sta ik op min 26 kilo en Jennie op min 6. Ben zo blij dat ik weer met de kinderen de berg op kan en weer gewoon hun veters kan strikken. De kleine dingen die voor mij niet meer mogelijk waren. Maar het belangrijkste is dat we ons gezond voelen. Een mooie huid en stralende lach elke dag!’

Lees ook – 7 dingen die we allemaal kunnen leren van Janneke Jelies >

In een interview met Kek Mama vertelde Janneke eerder over de switch in lifestyle. “Ik zit in een goede flow, merk ik. Dat was wel anders hoor. Toen ik de uitzendingen voor het eerst terugzag, was ik echt wel even down. Zo wilde ik mezelf helemaal niet zien! Natuurlijk zie je jezelf in het voorbijgaan wel in de spiegel, maar dat is toch anders. Op tv zag ik een vrouw die heel gelukkig was met haar gezin, maar ongelukkig met zichzelf. Dat was confronterend. Ik was ook wel aangekomen: ik ben een echte stresseter en de verhuizing bracht veel spanning met zich mee. Je maakt toch een stap die je anders niet maakt en dat zag je terug. Maar nu is de knop om.”

Lees hier het hele interview met Janneke Jelies terug.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.