7 dingen die we allemaal kunnen leren van Janneke Jelies

18.02.2024 13:12
janneke jelies Bron: KRO-NCRV

Het superpopulaire programma Een Huis Vol is terug met een emigratiespecial. Daarin zien we hoe de familie Jelies en de familie Kraan hun geluk zoeken in het buitenland. Janneke en Johan Jelies verhuizen daarbij met hun negen kinderen naar Spanje.

De familie Jelies zijn bekende gezichten voor alle fans van Een Huis Vol. De familie woonde in Tollebeek, vlakbij Urk, en hecht veel waarde aan het geloof. Ze zijn daarnaast trotse ouders van acht dochters en één zoon: Harrie.

Als we eerlijk zijn, is de familie Jelies misschien wel het laatste gezin waarvan we hadden verwacht dat ze ooit hun vertrouwde Tollebeek zouden verlaten, maar toch hebben ze het echt gedaan. Ze kochten een huis in Spanje, waar de handige Johan nog wel aardig wat werk aan heeft. En terwijl Johan werkt, houdt Janneke de boel draaiende.

Dingen die je kunt leren van Janneke Jelies

Janneke zorgt ervoor dat alles in het gezin wordt geregeld en doet dat met een lach. Daarom vertellen wij je een aantal dingen die iedere moeder (en vader) kan leren van Janneke Jelies.

1. Poetsen

Poetsen dat kan Janneke als geen ander. Het huis ziet er dankzij haar altijd ‘knap’ uit en daar hecht Johan veel waarde aan. Wij zouden in ieder geval allemaal wel een poetslesje van Janneke kunnen gebruiken.

2. Organiseren

Negen kinderen vraagt om een strakke organisatie. School, sport, eten, er komt heel wat kijken bij het runnen van zo’n groot gezin, maar daar draait Janneke haar hand niet voor om.

3. Alles met een lach

Janneke doet en zegt alles met een lach, hoewel dat vast niet altijd makkelijk zal zijn. Toch zien we Janneke eigenlijk nooit chagrijnig en dat is echt een hele prestatie.

4. Positief blijven

Waarschijnlijk hangt dit samen met het vorige punt, maar Janneke is en blijft altijd positief. Glipt hun droomhuis hen door de vingers? Janneke gaat niet bij de pakken neer zitten, maar kijkt direct met een positieve blik vooruit.

5. Rust bewaren

Nog een positieve eigenschap, Janneke Jelies blijft altijd rustig. Al lijkt alles in het honderd te lopen, Janneke is een rots in de branding.

6. Liefde geven

Janneke is een onwijs lieve moeder die haar kinderen heel veel liefde geeft. Ze heeft een zacht karakter, heeft duidelijk alles voor haar kinderen over en knuffelt erop los.

7. Betrokken

Met negen kinderen is het ongetwijfeld lastig om overal bij betrokken te zijn, maar toch doet Janneke dat onwijs goed. Zo staat ze bij veel voetbalwedstrijden van de kinderen langs de lijn en is ze zelfs nog coach van een van de voetbalteams van de meiden.

Ben jij ook fan van Janneke? Laat het ons weten in een reactie op onze Facebookpagina.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.