Jaimie Vaes over docu Jorik: ‘Er wordt een beeld geschetst van een gekke losgeslagen moeder’

31.01.2024 19:44
Beeld: Instagram

In gesprek met RTL Boulevard reageert Jaimie Vaes op de driedelige documentaire Jorik over haar ex en vader van haar kind, Lil Kleine. “Dat hij schetst dat ik de medeschurk ben, vind ik heel kwalijk.”

Eigenlijk wilde Jaimie helemaal niet reageren, maar door alle reacties die zij kreeg op de documentaire bijt ze toch van zich af. Het beeld dat Jorik schetst klopt volgens haar niet. Zo zou Jaimie van het ene feestje naar het andere gaan en geen ruzie uit de weg.  “Dan wordt er nu ineens een beeld geschetst van een gekke losgeslagen moeder.” Ze zou worden meegetrokken in het bad boy-imago van Jorik, ook doordat hij suggereert dat zij net zo goed een probleem met alcohol en drugs zou hebben. “Hij mag echt wel geliefd worden, als hij aan zichzelf heeft gewerkt en hij een beter persoon en een betere vader is. Dat verdient hij ook. Ik word nu onderuit getrapt om zijn eigen hachje te redden… Dat is hoe ik erin sta.”

“Ik word nu onderuit getrapt om zijn eigen hachje te redden”

Eén grote poppenkast

Ook heeft ze vol verbazing gekeken naar haar voormalige schoonfamilie die in de serie uitgebreid aan het woord komt. “Ik denk dat mensen niet inzien dat ik al twee jaar lang echt alles in mijn eentje doe, zowel financieel als zonder enige hulp vanaf de andere kant. De andere opa en oma melden zich nooit en ook niet de ooms en tantes. (…) Het is echt één grote poppenkast, een grote façade. Toen het echt slecht ging meldde niemand zich, ook niet toen ik daar om vroeg.”

Lees ook – Jaimie Vaes over moedermaffia: ‘Waarom zo kritisch?’ >

Sinds de documentaire uit is is het contact tussen de twee weer ‘helemaal ruk’. Dat alles weer wordt losgelaten – onlangs gingen ze nog als gezin samen op vakantie – noemt Jaimie ‘enorm treurig’. “Ik geloof echt dat we er samen voor Lio uitkomen in de toekomst. Op een goeie manier. Daar geloof ik heilig in. Daar staan we beiden open voor maar dit helpt niet mee.”

Jorik

Jorik laat eveneens aan RTL Boulevard weten dat de producent meerdere keren aan Jaimie heeft aangeboden de documentaire te bekijken. Dat wilde ze niet. “Ik zal Lío nooit laten vallen en zal altijd mijn verantwoordelijkheid nemen. Maar ik ga niet inhoudelijk reageren op beschuldigingen in de media omdat dit niet in het belang is van Lío.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.