De 10 goedkoopste vakantiebestemmingen om een auto te huren

11.07.2024 10:46
auto Beeld: Getty Images

Moet jij je huurauto voor je zomervakantie nog boeken? Je bent niet de enige. De helft van de Nederlanders heeft hun vakantie al geregeld, maar slechts een kwart heeft de huurauto ook al geboekt.

Lekker last minute

Als het op huurauto’s aankomt, zijn wij Nederlanders flexibel en regelen dit vaak last-minute. Uit onderzoek van Skyscanner blijkt dat 55 procent van de Nederlanders de huurauto minder dan vier weken voor vertrek boekt en een op de tien zelfs pas één dag voor of op de dag van vertrek.

Lees ook – Marjolein: ‘Moest een knuffelbeest nu echt onze vakantie verpesten?’

Het beste moment om je huurauto te boeken

Ben jij zo’n vakantieganger die de autohuur minder dan vier weken voor vertrek boekt? Dit zijn de beste momenten om je huurauto te boeken binnen dat venster van vier weken (voor de populairste vakantielanden):

1. Spanje 1 week van tevoren
2. Turkije 1 week van tevoren
3. Italië 1 week van tevoren
4. Portugal 2 weken van tevoren
5. Griekenland 1 week van tevoren
Bron: Skyscanner

Lees ook – Dit mag je niet vergeten als je op autovakantie gaat

Goedkoopste bestemmingen

Überhaupt nog geen vakantie geboekt, maar wel de wens om lekker te toeren op bestemming? Dan vraag je je misschien af waar je de beste huurauto kunt boeken zonder de hoofdprijs te betalen. Dit is volgens Skyscanner de top 10 goedkoopste bestemmingen:

  1. Alicante, Spanje – €28,41 per dag
  2. Palma, Mallorca – €28,90 per dag
  3. Lissabon, Portugal – €29,20 per dag
  4. Milaan, Italië – €29,54 per dag
  5. Madeira, Portugal – €29,80 per dag
  6. Pisa, Italië – €30,49 per dag
  7. Istanbul, Turkije – €32,02 per dag
  8. Malaga, Spanje – €32,14 per dag
  9. Olbia, Italië – €35,88 per dag
  10. Bari, Italië – €37,96 per dag

Lees ook – Dit zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen ter wereld

Extra bespaarhacks

Vergeet niet flexibel te zijn met de ophaallocatie van je huurauto. Het kan veel schelen als je bijvoorbeeld je auto ophaalt in het stadscentrum in plaats van op de luchthaven of andersom. In Milaan bespaar je tot 30 procent door je auto in het centrum op te halen, terwijl je in Heraklion op Kreta juist 20 procent bespaart door de auto op de luchthaven te halen. En wie Lissabon in juli of augustus bezoekt en de ophaaltijd wijzigt van 18.00 uur naar 19.00 uur bespaart tot 26 procent aan kosten. Meer tips vind je hier. Bon voyage!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.