Dit zijn de goedkoopste vakantiebestemmingen ter wereld

11.06.2019 13:35
goedkoopste-vakantiebestemmingen-ter-wereld

Op vakantie gaan zonder dat het voor een flinke hap uit je portemonnee zorgt? Skyscanner maakte een lijstje met spotgoedkope vakantiebestemmingen waar je, op je vliegticket na, bijna drie keer niets uitgeeft.

Cambodja

In Cambodja betaal je soms slechts 2 euro voor een overnachting en geniet je van voortreffelijk eten voor nog minder geld. De perfecte bestemming dus voor de prijsbewuste reiziger. Vroeger werd het land als te gevaarlijk beschouwd om te bezoeken, maar vandaag de dag is Cambodja net zo veilig als elke andere bestemming in Zuidoost-Azië. Het land is populair bij studenten en rugzaktoeristen, maar ook bij reizigers die ultieme luxe willen tegen de laagst mogelijke prijs. Zeker doen in Cambodja: het Angkor Wat Archeologisch Park bezoeken. Het is een aanrader om een meerdaags ticket te kopen als je alle tempels van het complex wilt bewonderen.

 

De Poolse Rivièra

Het is relatief kort reizen, je vindt er kilometers aan lange witte stranden en de prijzen zijn redelijk: de Poolse Rivièra is een geweldige bestemming voor een leuke en betaalbare vakantie. Naast mooie stranden vind je er ook de nodige wellnesshotels, gezellige stadjes en er zijn tal van avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vele historische bezienswaardigheden, maar ook voor kinderen valt genoeg te doen. Vlieg bijvoorbeeld naar de stad Gdansk en verken het gebied per openbaar vervoer of met een huurauto. Wat betreft hotels heb je keus uit zowel luxe spa-verblijven als goedkope kusthotels.

 

Lees ook
Hier boek je de beste (en goedkoopste) last minute-vakanties >

 

Vietnam

In Vietnam vind je plaatsen die volledig ongerept en onontdekt zijn – ook al is het land steeds populairder aan het worden. Je kunt hier makkelijk voor een paar tientjes per dag slagen, want voor verblijf, lokaal eten, transport en drankjes betaal je bodemprijzen. Om je een idee te geven van de prijzen: een flesje Vietnamees bier kost doorgaans niet meer dan een euro. De stad Hanoi was ooit de officiële hoofdstad van Frans-Indonesië, en hier zijn nog steeds veel Franse invloeden te ontdekken. Het straatbeeld wordt bepaald door koloniale gebouwen en in de vele bakkerijtjes eet je ’s werelds beste croissants. De oude wijk van Hanoi, gelegen rond het Hoan Kiem-meer, is verreweg de beste plek om de postkoloniale charme van de stad te ervaren. Ook leuk: ontdek de dorpen van Vietnam, reis door de groene, weelderige rijstvelden en blijf een tijdje hangen rond de populaire badplaats Da Lat.

 

India

Zelfs als je eerste klas met de trein reist of met een taxi van A naar B reist, is het moeilijk om veel geld in India te spenderen. Je kunt in India namelijk goed leven van ongeveer 25 euro per dag. Wat je zoal kan zien in India? Bezoek bijvoorbeeld het kleurrijke West-India strijk neer in Jaipur. De stad met de bijnaam Pink City is een aaneenschakeling van unieke ervaringen. Ook de moeite waard: lekker ontspannen op de witte stranden van Kerala. En natuurlijk mag een bezoek aan de adembenemende Taj Mahal in Agra niet in je reisschema ontbreken. Dit is een van ’s werelds beroemdste gebouwen en een absolute must visit in India. Sluit je reis vervolgens af op de beroemde stranden van Goa, voor een paar dagen ontspanning.

 

Hongarije

Boedapest is niet zo goedkoop als voorheen, maar nog steeds kun je deze prachtige stad bezoeken zonder diep in de buidel te moeten tasten. Geniet van de heerlijke cakes, de likeur en bezoek de beroemde spa’s. Een maaltijd in Boedapest kost ongeveer 3 euro, voor een treinkaartje betaal je 1,50 en de prijs voor een kamer in een hotel begint bij 30 euro per nacht. Maar behalve Boedapest valt er meer te zien in Hongarije. Als je het leven buiten de grote stad wilt ervaren, ga dan naar het Balatonmeer in het westen van Hongarije, op anderhalf uur reizen van de hoofdstad. Dit is het grootste meer van Centraal-Europa en een populaire bestemming voor gezinnen die willen ontsnappen aan de hitte van de metropool. In Siófok en Balatonfüred vind je enkele van de grootste hotels, en in de omgeving kun je heerlijk wandelen, zwemmen of zeilen. Vergeet overigens niet om te genieten van de heerlijke lokale wijn uit de wijngaarden van de berg Badacsony. 

 

Bulgarije

De steden aan de Zwarte Zee zijn populaire bestemmingen binnen Bulgarije. Dat heeft alles te maken met de prijzen, want het is een stuk goedkoper dan zonbestemmingen in Spanje. Heb je liever een grote stad in plaats van het strand, dan moet je zeker de hoofdstad Sofia bezoeken. Hier kun je lekker eten, vriendelijke mensen ontmoeten, goede drankjes drinken en slapen in een comfortabel bed – en dat alles voor minder dan 35 euro per dag. In Sofia, de tweede oudste stad van Europa, vind je daarnaast een grote selectie aan musea en kunstgalerijen – waaronder het Museum van Socialistische Kunst en het Nationaal Literatuurmuseum. Wil je genieten van zon en zee voor weinig geld? Dan moet je in Nesebar zijn: een stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en gelegen op een paar uur ten zuiden van Varma. Hoewel een groot deel van Nesebar’s oude stad Messembria in de zee is ingestort, zijn er nog steeds een aantal oude kerken te bewonderen en geplaveide straten om doorheen te wandelen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >