Genoeg inspiratie: déze babynamen kozen bekende Nederlanders in 2021

11.01.2022 15:08

Het kiezen van een naam voor je kleintje is (meestal) geen makkie. Nu kun je online tientallen lijsten doorspitten, maar voor een dosis inspiratie kun je ook gewoon spieken bij bekende Nederlanders.

We zetten de leukste babynamen van bekend Nederland voor je op een rij.  

 

Birgit Schuurman

Op de valreep van 2021 beviel zangeres en actrice Birgit Schuurman van zoontje Jimi. Of de naam een verwijzing is naar gitarist Jimi Hendrix is niet duidelijk. Birgit heeft nog een zoon: Chico.

 

AnneMarie Keizer

AnneMarie en Simon Keizer zitten al even in hun babybubbel, want op 21 december werden zij ouders van zoon Joa. De twee hebben ook een dochter: Kiki.

Douwe Bob

Zanger Douwe Bob stond afgelopen week vol in de schijnwerpers, want hij bleek niet voor de tweede keer, maar voor de derde keer vader te worden. Hoe zijn tweede kindje heet, is niet bekend. Zijn dochter met kunstenaar Loes van Delft kreeg de naam Bobby Lou.

 

Victoria Verstappen

Victoria, het 22-jarige zusje van F1-coureur Max Verstappen, beviel op 6 december van zoontje Lio. Een jaar eerder, op 7 december 2020, werd ze moeder van haar eerste kind: Luka.

 

Caroline Mol 

Op 25 november kwam Lina Maria, het dochtertje van 3Js-zanger Jan Dulles en Caroline Mol, ter wereld. Op het babykaartje staat een verwijzing naar dochter Donna-Maria, die in december 2020 overleed toen zij drie maanden oud was. Het stel heeft ook een zoon: James. 

 

Stijn Fransen

De zoon van actrice Stijn Fransen draagt een naam die je niet zo vaak hoort: Lieuwe, een Friese naam. Het is haar eerste kindje.

 

Marly van der Velden

Actrice Marly van der Velden kiest voor haar derde kind – net als Birgit Schuurman – voor de naam Jimi. Ze maakt er wel een dubbele naam van: Jimi-Jones. Ook haar twee dochters hebben een dubbele naam: Sammy-Rose en Jackie-Rey.

 

Lees ook
Dit waren de populairste babynamen van 2021 (mét nieuwe nummer één) >

 

Nienke Plas

Ook Nienke Plas geeft haar zoon, van wie ze in juni beviel, een dubbele naam: Novi-Jaxx. Net als haar oudste zoon trouwens, die Frenky-Dean heet.

 

Jennifer Hoffman

Op 5 februari 2021 kwam het eerste kind van Jennifer Hoffman en haar vriend Dorian ter wereld. De twee kiezen voor een Engelstalige naam: Cooper.

 

Noëlle Somogyi

Aan Noëlle en Ferri Somogyi de taak om twee leuke babynamen te bedenken. Ze werden het afgelopen jaar namelijk ouders van een tweeling. De jongetjes dragen de namen Lux en Imre. Het stel heeft al een dochter: Véda.

 

Sarah Chronis

Ook voor Sarah Chronis was het een bijzonder jaar: ze werd namelijk voor het eerst moeder. De actrice en haar vriend geven hun zoon de bijzondere naam Novi Iason Aeneas. “Vernoemd naar mijn lieve broer en neefje en vinden hun roots in mijn Griekse achtergrond”, vertelde ze daarover op Instagram.

 

Kim Kötter

De jongste telg van Kek Mama-vlogger Kim Kötter mag alweer bijna één kaarsje uitblazen, want hij kwam op 23 februari ter wereld. Het jongetje heet Ted. “Een wonder! En dat is direct de betekenis van zijn naam (Officieel godsgeschenk)”, vertelde ze daarover. Kim Kötter en Jaap Reesema hebben nog twee zoons: Muck en Youp.

 

Rose Bertram

In dezelfde maand beviel ook Rose Bertram van haar tweede kind: Zaylee Rose. Samen met voetballer Gregory van der Wiel heeft ze nog een dochter: Naleya.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >