Ernstig zieke kinderen krijgen bezoek van wel heel bijzondere dieren

11.05.2023 09:28
scheiden of blijven ziek verliefdheid Beeld: Shutterstock

In Duitsland kregen ernstig zieke kinderen bezoek van wel heel bijzondere dieren. Er kwam namelijk een aantal uilen op bezoek. Die blijken net als honden een kalmerende werking te hebben op mensen. “Het kietelde een beetje. En het was heel zacht”, reageert één van de kinderen.

Omdat uilen een kalmerende werking kunnen hebben op mensen, brengt een aantal valkeniers met hun uilen een bezoekje aan een kinderziekenhuis in Duitsland. “Dieren raken mensen op een heel ander niveau dan mensen onderling. Uilen zijn ontzettend rustgevend”, vertelt een van hen. “Ze zorgen dat mensen weer aarden”.

Lees ook: 4x leuk om te doen als je kind van dieren houdt

“Je kunt mijn vogels aaien, knuffelen en kusjes geven”, vertelt weer een andere valkenier. En daar reageren de kinderen enthousiast op. De uilen worden volop geaaid en geknuffeld. Ook voor de ouders is het fijn om te zien hoe hun kinderen hiervan genieten. “Hij vindt het contact met de dieren erg leuk”, vertelt een moeder. Weer een andere moeder zegt: “Het is belangrijk om te zien dat er meer is dan alleen hun ziekte”.

Bron: RTL Nieuws