In samenwerking met Kek Mama

4x leuk om te doen als je kind van dieren houdt

14.12.2017 11:10
Beeld: Getty Beeld: Getty

Je kind laat de hond het liefst elk kwartier uit, bewaakt zijn verzameling knuffelberen met z’n leven en kiest in de bieb alleen de dierenboeken uit. Het is duidelijk: je hebt een dierenvriend in huis. En die maak je hiermee in- en ingelukkig.


Dierennamen-domino

Voor dit spelletje met dierennamen heb je niks nodig, behalve een kwartiertje opperste concentratie. Noem een dier en laat je kind een volgend dier bedenken, dat begint met de laatste letter van het vorige. Zeg jij ‘poes’, dan zijn ‘slang’, ‘sprinkhaan’ of ‘struisvogel’ allemaal goed. Lijkt makkelijk, maar je mag een dier geen twee keer noemen. Dat vergt soms even goed nadenken.

Naar het kattencafé

Geloof het of niet, maar er bestaan heuse kattencafés in Nederland, onder meer in Nijmegen, Amsterdam en Groningen. Verwacht geen woonkamer vol kattenbakken, maar een gezellig huiskamercafé waar je terecht kunt voor een lunch of koffie met gebak. Alleen loopt er dus ook een stel katten rond. Dat wordt ongeoorloofd aaien. En grote kans dat er binnen vijf minuten een kat op je schoot zit.

Overnachten bij de boer

Banjeren door de modder, spelen in de strohut én eieren rapen in het kippenhok of de koeien melken. Als je nog twijfelt over een (zomer)vakantiebestemming of leuk weekendje weg, is kamperen bij de boer echt een aanrader. Kinderen mogen de boeren vaak helpen met allerhande boerderijklusjes en kunnen tussendoor de dieren aaien. Kwestie van even zoeken op internet (het aanbod is immens) en boeken maar. Goed om te weten: veel boerderijen zijn het hele jaar open voor kampeerpubliek.

Thuis mini-boeren

Elke dag naar de kinderboerderij is misschien wat ambitieus, maar met de Little People Dierenverzorgingsboerderij van Fisher-Price kan je kind ook thuis z’n lol op. Zo ‘little’ hoeft je kind overigens niet te zijn, want de boerderij heeft allerlei knopjes waarmee je bijvoorbeeld de staldeuren en het hooiluik opent en waarmee eieren uitkomen – met de bijbehorende geluiden. En dan is er ook nog een heuse silo met maïs die je kind kan omkieperen om de kippen te voeren. Niet alleen leuk, je kind leert spelenderwijs hoe het is om voor een dier te zorgen.