Beeld: Getty
Beeld: Getty

Je kind laat de hond het liefst elk kwartier uit, bewaakt zijn verzameling knuffelberen met z’n leven en kiest in de bieb alleen de dierenboeken uit. Het is duidelijk: je hebt een dierenvriend in huis. En die maak je hiermee in- en ingelukkig.

Dierennamen-domino

Voor dit spelletje met dierennamen heb je niks nodig, behalve een kwartiertje opperste concentratie. Noem een dier en laat je kind een volgend dier bedenken, dat begint met de laatste letter van het vorige. Zeg jij ‘poes’, dan zijn ‘slang’, ‘sprinkhaan’ of ‘struisvogel’ allemaal goed. Lijkt makkelijk, maar je mag een dier geen twee keer noemen. Dat vergt soms even goed nadenken.

Naar het kattencafé

Geloof het of niet, maar er bestaan heuse kattencafés in Nederland, onder meer in Nijmegen, Amsterdam en Groningen. Verwacht geen woonkamer vol kattenbakken, maar een gezellig huiskamercafé waar je terecht kunt voor een lunch of koffie met gebak. Alleen loopt er dus ook een stel katten rond. Dat wordt ongeoorloofd aaien. En grote kans dat er binnen vijf minuten een kat op je schoot zit.

Overnachten bij de boer

Banjeren door de modder, spelen in de strohut én eieren rapen in het kippenhok of de koeien melken. Als je nog twijfelt over een (zomer)vakantiebestemming of leuk weekendje weg, is kamperen bij de boer echt een aanrader. Kinderen mogen de boeren vaak helpen met allerhande boerderijklusjes en kunnen tussendoor de dieren aaien. Kwestie van even zoeken op internet (het aanbod is immens) en boeken maar. Goed om te weten: veel boerderijen zijn het hele jaar open voor kampeerpubliek.

Thuis mini-boeren

Elke dag naar de kinderboerderij is misschien wat ambitieus, maar met de Little People Dierenverzorgingsboerderij van Fisher-Price kan je kind ook thuis z’n lol op. Zo ‘little’ hoeft je kind overigens niet te zijn, want de boerderij heeft allerlei knopjes waarmee je bijvoorbeeld de staldeuren en het hooiluik opent en waarmee eieren uitkomen – met de bijbehorende geluiden. En dan is er ook nog een heuse silo met maïs die je kind kan omkieperen om de kippen te voeren. Niet alleen leuk, je kind leert spelenderwijs hoe het is om voor een dier te zorgen.

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >