Emotioneel afscheid in Over Mijn Lijk: ‘Jeffrey deed er alles aan zo lang mogelijk bij z’n kinderen te kunnen blijven’

28.02.2024 09:28
Beeld: Unsplash

Kijkers houden het niet droog bij de slotaflevering van Over Mijn Lijk. Daarin nemen vrienden, familie en zijn jonge gezin afscheid van Jeffrey, 36 jaar, die overleed aan de gevolgen van darmkanker.

Zijn vrouw Trudy spreekt emotioneel tijdens de uitvaart. “Daar staan we dan, Jeff, scheetje, waar moet ik beginnen? Ik heb zoveel om te vertellen, ik heb zoveel met je meegemaakt. Je bent mijn beste alles, mijn partner, mijn geliefde, de papa van onze kinderen, mijn maatje, mijn beste vriend, en toch moet ik je laten gaan. Echt moeten, want ik wil het zo niet.” Dochter Merel houdt zich ondertussen stevig aan haar moeder vast.

Gestreden als een beer

“Ik weet nog niet hoe ik het ga doen, maar lieverd, weet ook hoe trots ik op je ben. Hoe dapper ben jou geweest. Hoe jij hebt gestreden. Je hebt gestreden als een beer, je bent altijd heel sterk geweest, jij met je grote hart en je eigenwijze houding. Iedereen geloofde jou en je bent in alle harten gekomen, zo sterk en krachtig en rechtdoorzee. Je bent alles geweest wat ik wenste schat en ik weet dat de kids hun lieve vader zullen onthouden en eraan herinnert zullen worden.” Ze sluit af met de woorden “until we meet again” en dan klinkt Grijs van Jaap Reesema. Een nummer dat heel belangrijk voor het stel is geworden, ‘ons nummer’, zo zegt Trudy.

Goede vriend Yael komt ook aan het woord. “Jeff was de man die ondanks dat hij hartstikke ziek was je het gevoel kon geven dat hij een griepje had wanneer je hem sprak…”” Bovenal was hij een echtgenoot en een vader. Trudy, hij was gek op jou. Jeff was de vader die er alles aan deed om zo lang mogelijk bij zijn kinderen te mogen blijven. De vader die zo lang mogelijk doorging om het perfecte huis voor zijn gezin te kunnen achterlaten. Euthanasie? Pas als die achterpui geplaatst is.”

“Ik weet dat de kids hun lieve vader zullen onthouden en eraan herinnert zullen worden”

Tranen op de bank

Kijkers houden het niet droog tijdens de aflevering. Vooral het beeld van Trudy en de kinderen die voor de rouwwagen uit lopen, terwijl er vuurwerk wordt afgestoken, maakt indruk. Op X regent het reacties van geëmotioneerde kijkers. ‘Wat is het toch verdomd oneerlijk’ en ‘Wat heftig als je Trudy en de kindjes zo ziet lopen’ en ‘Rust zacht daarboven’ klinkt het.

Jeffrey overleed op een zelfgekozen moment afgelopen november.

Hier kun je Over Mijn Lijk terugkijken.

Bron: BNN-VARA, LINDA.

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.