Elianne Zweipfenning bevallen: ‘Mooiste meisje dat we ooit hebben gezien’

08.01.2024 17:30
Beeld: Instagram

Elianne Zweipfenning en Thomas Berge zijn het jaar goed begonnen: op 3 januari zijn ze ouders geworden van dochter Sky Méa. Zo delen ze met foto’s en video’s op Instagram.

Elianne en Thomas schrijven: ‘Ons leven nooit meer hetzelfde met de komst van jou, de kers op de taart, het mooiste meisje wat we ooit hebben gezien. Wat ben je prachtig en wat zijn we verliefd op je. Wij houden zó ontzettend veel van je. Je bent het passende stukje in onze puzzel, zo welkom, zo gewenst, zo geliefd. Vernoemd naar jouw twee oma’s en overgrootoma in de hemel: ‘Margo, Elisabeth en Anne-Marie’.

Zware zwangerschap

De zwangerschap van haar tweede kindje viel Elianne zwaar. In gesprek met Kek Mama vertelde ze toen: “De waarden van mijn bloedplaatjes zijn te laag, maar wat er precies met me aan de hand is weten de dokters niet. Ik ben op alles onderzocht; zelfs op kanker. Op dat moment zakte de wereld wel even onder me vandaan. Gelukkig zijn de enge, levensbedreigende dingen nu uitgesloten, maar de onzekerheid maakt het wel zwaar. Chiel (zoals Thomas echt heet, red.) is veel aan het werk, Saint is tien maanden. Een leeftijd dat ‘ie steeds meer ontdekt, dat je er constant achteraan moet. “

“Je bent zo welkom, zo gewenst, zo geliefd”

“Laatst ben ik weer opgenomen geweest in het ziekenhuis met zulke hevige buikpijn. Ik had zoveel pijn dat ik niet meer kon plaatsen waar het vandaan kwam. Doodsbang was ik. Voelde ik de baby nog wel? Ik werd echt een beetje gek in mijn hoofd. De tranen sprongen in mijn ogen toen we het hartje van die kleine hoorden. Gelukkig maar. Daarna waren we even bang dat de bevalling al begonnen was, veel te vroeg – nog onder de dertig weken.” Gelukkig was dat niet het geval en is hun dochter voldragen en gezond ter wereld gekomen.

Ze maakt het gezin van vijf compleet. Samen hebben ze zoon Saint (1) en in een eerdere relatie kreeg Chiel zoon Jack.