Efteling gaat Spookslot slopen: ‘Niet meer van deze tijd’

24.01.2022 10:25
efteling

Slecht nieuws voor mensen die het heerlijk vonden om te griezelen in de Efteling: het park gaat afscheid nemen van het Spookslot. Het beroemde spookhuis uit 1978 wordt deze zomer afgebroken. Op de plek komt een nieuwe attractie. 

Het Spookslot was eind jaren zeventig een van de eerste grote attracties buiten het sprookjesbos en toentertijd het grootste spookhuis van Europa. De attractie was in de beginjaren mateloos populair, maar scoort tegenwoordig veel minder goed, aldus de Efteling. “Het Spookslot was, als we heel eerlijk zijn, misschien tien jaar geleden al niet meer van deze tijd”, zegt algemeen directeur Fons Jurgens in het Brabants Dagblad.

Nostalgie

Toch laten fans op social media weten niet blij te zijn met de sluiting. ‘Geweldig dat jullie je ambities nastreven, alleen bizar dat daar het Spookslot voor moet wijken’, schrijft iemand. ‘Het is een iconische attractie die in ere gehouden dient te worden!’ Een andere fan: ‘Het Spookslot moet blijven. Nostalgie.’

 

Lees ook
Dit zijn de griezeligste kinderuitspraken ooit >

 

Overdekt

In 2024 opent De Efteling een nieuw hotel én een compleet vernieuwd themagebied met een overdekte attractie. Deze gaat in totaal 25 miljoen euro kosten. 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >