Iets waar je niet snel over praat tijdens de lunchpauze of op het schoolplein is het vrouwelijk orgasme. En dat terwijl je er misschien veel vragen over hebt. Gelukkig kun je nu de documentaire Secrets of the Female Orgasm bewonderen en geloof ons: die wil je zien.
Lees verder onder de advertentie
Laten we eerlijk zijn: het vrouwelijk orgasme is iets waar nog altijd niet genoeg over wordt gepraat. Vaak is het een onderwerp dat snel als ‘lastig’ of ‘ingewikkeld’ wordt afgedaan. Maar waarom eigenlijk? In Secrets of the Female Orgasm wordt het taboe doorbroken en krijg je het gevoel dat het juist goed is om het hier over te hebben.
Lees verder onder de advertentie
Vragen die je niet hardop durft te stellen
In de serie gaat schrijfster en ex-deelneemster van Love Island Yewande Biala op zoek naar de geheimen van het vrouwelijk orgasme. Aan het begin van de documentaire legt ze uit dat ze op haar 26e nog nooit is klaargekomen. Dit was voor haar een reden om te onderzoeken waarom sommige vrouwen nooit een hoogtepunt bereiken en speurt ze naar antwoorden op vragen die je misschien nooit hardop hebt durven stellen. Verwacht geen zweverige praatjes, maar juist een eerlijke, nuchtere kijk op dit belangrijke onderwerp.
De docu biedt niet alleen antwoorden, maar zorgt ook voor herkenning. Je krijgt een kijkje in de ervaringen van verschillende vrouwen, deskundigen leggen op een toegankelijke manier uit wat er nou écht gebeurt, en je ziet hoe sommige vrouwen hun ‘vingerwerk’ aanpakken. En het mooie? Het laat zien dat er geen ‘perfecte’ manier is om je seksualiteit te ervaren. Leuk feitje: wist je bijvoorbeeld dat er niet één, maar elf verschillende orgasmes bestaan? Ja, echt!
Lees verder onder de advertentie
Gees poespas, geen oordeel
Waarom Secrets of the Female Orgasm volgens ons de absolute kijktip is? Het is de openheid en herkenbaarheid van de verhalen die worden gedeeld. Geen poespas, geen oordeel. Het zijn verhalen van vrouwen zoals jij en ik, die soms worstelen met hun eigen lichaam en seksualiteit, maar ook vrouwen die barsten van het zelfvertrouwen. Het is die mix van ervaringen die je het gevoel geeft dat het oké is om het onderwerp aan te snijden, zonder schaamte.
Lees verder onder de advertentie
Dus, heb je een avond vrij? Pak je moment om deze serie te bekijken of kijk het samen met je partner en laat je inspireren. Wie weet wat er die avond nog van komt..
De documentaire Secrets of the Female Orgasm is vanaf nu te zien op Videoland.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.