Niet één, maar elf verschillende orgasmes: zo kom je tot een hoogtepunt

26.04.2023 17:03

Van het tepelorgasme tot een U-spot orgasme. Wat als we je vertellen dat je op elf manieren een orgasme kunt beleven? Halleluja!

Elf soorten orgasmes, waar begin je?

Klaarkomen dus. Klinkt voor de ene vrouw makkelijker dan voor de ander. Raak je snel opgewonden of heb je een extra zetje nodig om zin te krijgen? De start van het bereiken van een hoogtepunt ligt bij het leren kennen van jouw lichaam. Weet wat wel of niet voor jou werkt. Misschien is het luisteren naar sexy verhalen wel een mega turn on of zorgt een simpele intieme aanraking er al voor om jou een treetje hoger te krijgen. Als je eenmaal je fantasieën en juiste stimulans ontdekt, kunnen de remmen los voor een orgasme. Op elf verschillende manieren. Klaar voor?

1. Clitoraal orgasme

Het topje van de ijsberg om het zo maar even te omschrijven: de clitoris. Ook wel de meest populaire en gangbare manier om klaar te komen. Met zo’n 8000 zenuwuiteinden, is het genotsknobbeltje erg gevoelig. Niet voor elke vrouw even fijn om direct te stimuleren en is een subtiele opbouw essentieel. Zelf aan de slag?

2. Tepelorgasme

Klaarkomen via je tepels? Ja het kan echt! In een opgewonden staat, kunnen je tepels namelijk opzwellen en je helpen naar een hoogtepunt. Niet voor iedereen dé manier, maar zo’n 29% van de vrouwen krijgt een orgasme door borststimulatie. Uitproberen? Ontdek of het masseren, strelen, knijpen of duwen van de tepels iets voor jou is. Een luchtdrukvibrator en tepelklemmen kunnen je nog een handje helpen.

3. G-spot orgasme

De befaamde G-spot. Waar zit-ie nu eigenlijk? Zo drie-zes centimeter diep in je vagina aan de voorste vaginawand. Als je klaarkomt via stimulatie van de G-spot heb je een veel langzamer, minder explosief en dieper gevoel. Heel anders dan het orgasme bij nummer één in de lijst. Door ‘kom hier’ beweging met je vingers te maken, te strelen of stoten kun je tot een hoogtepunt komen. Hieronder wat handige G-spot hulpjes.

4.  Vaginaopening orgasme

De opening van je vagina is een gevoelig onderdeel van je vulva en toch wordt het stukje vaak vergeten tijdens een fijne sekspartij. Door de vaginaopening zo tussen de één en drie centimeter voorbij de opening te stimuleren of te masseren met vingers, dildo of via penetratie kan dit een orgastisch gevoel geven.

5. U-spot orgasme

Niet meteen een voor de hand liggende plek om aan te denken, maar zeker wel waardig voor jouw seks experiment. Het gaat namelijk om je urinebuis. Ja, de urinebuis. Je vindt deze spot tussen je clitoris en vaginaopening in. Met cirkelende bewegingen rondom de U-spot kun je zelfs tot een hoogtepunt komen. Extra stimulans nodig? Dan is de oplegvibrator een uitkomst.

6.  Anaal orgasme

Met een grote hoeveelheid zenuwuiteinden, mag de stimulatie van de anus niet in dit rijtje ontbreken. Wel belangrijk om te zorgen voor genoeg glijmiddel, omdat de wanden niet vanzelf vochtig worden en rekbaar zijn zoals bij je vagina. Rustig masseren, vingeren of penetreren kan je tot een anaal orgasme leiden.

7. Cervicaal orgasme

De baarmoederhals, ook wel cervix, ligt diep in de vagina en is één van de meest gevoelige plekken in het vrouwelijk lichaam. Waar diepe penetratie voor de ene vrouw absoluut een no go is, brengt het de ander wel genot. Ontdek wat voor jou werkt.

8. A-spot orgasme

Dit is de bevochtiger van je vagina, ook wel de vrouwelijke prostaat genoemd, én dus ook een plek die de moeite waard is om te onderzoeken tijdens jouw ontdekkingsreis. Je moet ‘m alleen dus even zien te vinden. Hij zit namelijk diep in de vagina aan de voorste vaginawand, dichtbij je baarmoederhals. Wil je op zoek gaan? Zorg dan dat je in ieder geval genoeg opgewonden bent en door te masseren in cirkelende bewegingen en zachtjes te drukken tegen de voorste vaginawand kun je deze A-spot tegenkomen. Een gekromde dildo maakt het net wat makkelijker in je zoektocht.

9. (Erogene) zone orgasme

Er gaat een wereld voor je open als je de rest van je lichaam verkent op gevoelige plekjes. Denk maar eens aan je oren, nek of binnenkant van je bovenbenen. Stuk voor stuk de moeite waard om eens uit te testen of door het masseren, kietelen of strelen je op deze ultra gevoelige plekjes je een orgasme kunt krijgen.

10. Mentaal orgasme

Fantasie en erotische verbeelding. Een gouden combi als je het ons vraagt. Wanneer je met je seksuele creativiteit op de loop gaat in je gedachten, dan kan het zo maar zijn dat fysieke prikkeling helemaal niet meer nodig is. Extra inspiratie nodig? Dan is het luisteren van een erotisch verhaal of het bekijken van porna altijd een mooi begin.

11. Meervoudig orgasme

Van het ene orgasme is het andere belanden. Ook dit is geen koud kunstje en gewoon mogelijk. Door binnen enkele seconden of minuten na de eerste keer klaarkomen, de plek opnieuw bevredigt, ontstaat er een vloedgolf aan extase én orgasmes.

Extra leuk: bij besteding vanaf 60 euro bij EasyToys krijg je met code KEKMAMA2022 10 euro korting. Geldig op het gehele assortiment.

Bron: EasyToys

In samenwerking met Kek Mama