Geen dieren meer in draaimolens? ‘Nederland gaat naar de knoppen’

16.02.2024 09:30
Bron: Pexels

Vorige week kwam er in het nieuws dat dierenrechtenorganisatie PETA geen dieren meer wil zien in kermisattracties. Op Facebook deelden jullie hier massaal je eigen mening over. Hier een greep uit de reacties.

Er is de afgelopen jaren steeds vaker ophef over bepaalde dingen die slecht zouden zijn voor de ontwikkeling van kinderen, bijvoorbeeld met betrekking tot diversiteit in de samenleving. Dit keer ging het over het gebruik van (kunststof) dieren in kermisattracties, waarbij dierenrechtenorganisatie PETA gevraagd heeft om kinderen geen rondjes meer te laten rijden op deze dieren, want hierdoor; “Leren kinderen dat het normaal is om dieren te gebruiken als vervoersmiddel.”

Ook kwamen ze met het statement: ‘Kinderen leren door te spelen en als we ze leren dat ze respect en medeleven moeten hebben voor alle levende en voelende wezens, zullen we uiteindelijk een rechtvaardiger en barmhartiger wereld creëren.”

Lees ook: Geen dieren meer in draaimolens: ‘Slecht voorbeeld voor kinderen’

Jullie reacties:

  • Jitske: “Ik vraag mij af op wat voor een wereld ik mijn kinderen gezet heb. In een snel tempo gaat het land naar de knoppen.”
  • Stefanie: “Wij gaan elke ochtend op de Unicorn naar school…”
  • Helma: “Doe even normaal zeg. Nederland gaat helemaal naar de knoppen. Vooral zo doorgaan.”
  • Sofia: “Ja, en vervolgens kunnen we de Duplo koe ook gaan verbieden… en de kipjes… en het paardje… en al het speelgoed dat ook maar iets met die dieren te maken heeft. Ik vind nu we toch bezig zijn dat alles wat met hout te maken heeft ook slecht is voor de algemene ontwikkeling… Je zou een kind zomaar op verkeerde gedachten kunnen brengen als je ze ook maar in de buurt laat bij iets dat met ‘’levend’’ te maken heeft. Straks gaan ze er zelf nog gebruik van maken…”
  • Antoinette: “Mensen moeten eens stoppen met doordraaien en zich richten op wat echt belangrijk is in de wereld. Plezier en een gelukkige jeugd is nog bijna een uitzondering. Niemand ziet de dieren in de draaimolen als; oh laat ik morgen op een eend/paard/giraffe/olifant naar school gaan. Nee kinderen zien toffe dieren in een attractie… Super leuk.”
  • Gea: “Gevalletje Pieter Baan Centrum.”
  • Gerline: “En volgens mij is het dan aan jou als ouder om ze uit te leggen dat het anders zit! Niet aan de hele maatschappij om zich aan te passen.”
  • Lizette: “Inderdaad, laten we vliegtuigen stimuleren, totdat er een klacht komt dat dat dan weer niet milieuvriendelijk genoeg is. Kinderen zijn kinderen en hebben gelukkig heerlijke fantasie. Die snappen heus wel dat ze niet op een oranje paard met blauwe manen ‘’in het echt’’ zullen rijden, net als dat Lange Jan en Roodkapje ook niet in het bos om de hoek wonen.”

Meepraten? Dat kan via onze Facebookpagina!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.