Chantal Janzen heeft bijzonder (en hilarisch) gesprek met kind op schoolreisje

07.04.2022 17:58
chantal janzen

Chantal Janzen ging als hulpouder mee op een schoolreisje van zoon Bobby (4). En ook zij weet: zet een groep rondrennende kleuters in een dierentuin en je bent er gegarandeerd een paar uur zoet mee.

“Super dag met lieve kids en andere ouders die elkaar hielpen als ‘t even nodig was. Fijn om als hulp-ouder mee te gaan aangezien Bob nog maar ‘n week op school zit”, schrijft Chantal op Instagram.

Hilarisch gesprek

Zo’n schoolreisje levert altijd memorabele momenten op. Voordat ze het wist, raakte Chantal verwikkeld in een héél bijzonder gesprek met een kleuter. “Meisje: Is jouw haar altijd zo? Ik: Hoe? Meisje: Nat. Ik: Nee dat is omdat het zo regent. Meisje: T maakt niet uit hoor maar t staat wel gek. Ik: Ik zal mn pet weer opdoen. Meisje: T maakt echt niks uit hoor want je ruikt wel heel lekker.” En daar bleef het niet bij. “Meisje: Ik moet plassen. Ik: Ik zie even geen wc kun je t nog héél even ophouden? Meisje: Dat gaan we zo zien.”

Lees ook: Mama doet ook eens aardig: ‘Een jaartje klassenouder? Het werden er zeven’

Veilig afgeleverd

Hoewel Chantal graag als hulpouder meegaat op schoolreisje, is ze ook blij als het weer voorbij is. “Ik ben toch ook altijd heel opgelucht als ik iedereen weer heb afgeleverd bij hun ouders zonder schrammen, natte broeken, of angst voor halve verslik-situaties in de tussendoortjes, niemand ‘n vlinder heeft ingeslikt en je er niet eentje hebt achtergelaten in het reptielenverblijf”, schrijft ze. Tot slot benadrukt ze: “Respect voor docenten. ‘N mooi vak, met ‘n hoop verantwoordelijkheid, toewijding en een bak liefde, en mooi om dat op dit soort dagen te mogen bekijken, hoe jullie dat toch altijd maar weer fiksen met die lieve grappige mini-mensen.”

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >