Tientallen dappere, vermeende slachtoffers doen in de nieuwste aflevering van YouTube-serie BOOS een boekje open over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland. Woedende BN’er-moeders kruipen na dit heftige nieuws massaal in de digitale pen.
Lees verder onder de advertentie
Zo vertelt zangeres Do openhartig over haar eigen ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag, noemt Chantal Janzen de situatie ‘om te kotsen’ en heeft Kim Feenstra geen goed woord over voor het televisie-optreden van John de Mol, de bedenker van het programma. Een selectie van de reacties:
Wil je n.a.v. de berichtgeving rondom The Voice met iemand praten over je eigen ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan gratis, vrijblijvend en anoniem contact op met:
Slachtofferhulp Nederland (0900-0101, ma t/m vr 08.00 – 20.00 uur of via de chat op www.slachtofferhulp.nl)
Centrum Seksueel Geweld (0800-0188, 24/7 bereikbaar. Chat ma t/m vr 16.00 – 06.00 uur, za en zo van 20.00 tot 06.00 uur of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl)
Mind Korrelatie (0900-1450, ma t/m vr van 09.00 tot 21.00 uur, of via de chat op www.mindkorrelatie.nl)
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.