Een op de drie aanstaande ouders gaat op babymoon en dit is onze favo bestemming

23.05.2024 05:55

Nog even samen genieten voordat alles verandert: dat is het idee van de babymoon, een vakantie voor stellen die hun eerste kindje verwachten. Deze trend is in opkomst, vooral in de Randstad en de Brabantse steden.

Op babymoon

Uit een onderzoek van Made for Moments blijkt dat een op de drie aanstaande ouders op babymoon gaat. Patricia Pauwels van Made for Moments legt uit: “De babymoon wordt steeds populairder. 87,5 procent van de ondervraagden kent de term en 35,8 procent is zelfs al op babymoon geweest.” Influencers hebben de term een paar jaar geleden populair gemaakt, en nu spelen reisorganisaties hierop in door speciale babymoon-bestemmingen aan te bieden.”

Opvallende verschillen

Opvallend is dat de meeste stellen voor hun babymoon gewoon in Nederland blijven: 51,5 procent van de respondenten maakte hun reis in eigen land. De ideale reistijd lijkt tussen de 20 en 24 weken zwangerschap te liggen, omdat vliegen dan nog is toegestaan. Van de ondervraagden koos 29,2 procent ervoor om te vliegen voor hun babymoon. Er zijn ook regionale verschillen. In Brabant gaat bijna de helft van de stellen op babymoon (43,44 procent), gevolgd door Zuid-Holland (43,14 procent) en Noord-Holland (40 procent). In Zeeland is dit slechts 18,75 procent, wat aangeeft dat de babymoon vooral populair is in stedelijke gebieden.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.