Op babymoon in Nederland? Híer kom je helemaal tot rust

04.05.2021 07:58

Wakker worden met uitzicht op het water in je eigen, tiny house: Kek Mama’s Mirthe mocht samen met haar wederhelft twee nachtjes toeven bij Zwier, de Vrijhaven van de Stad.

Zwieren, zo heet het als je hier komt overnachten. Al bij aankomst snap ik die term helemaal. Het ligt prachtig gelegen aan de Vinkeveense Plassen en ádemt rust. Ideaal als je er nog even samen op uit wil voor een babymoon, maar sowieso een heerlijke stek voor een weekend weg à deux. Als je boekt, dan is dat voor minimaal twee en maximaal vijf nachten. Zodat je écht even helemaal tot rust komt en kunt opladen. Geweldig motto, als je het mij vraagt.

 

Klein maar fijn

Je kunt bij Zwier op verschillende plekken overnachten. Zo zijn er grote, luxe canvas tenten, maar ook circulaire Havenhuisjes. In die laatste verblijven wij. Ons havenhuisje is dertig vierkante meter groot en is van alle gemakken voorzien: een luxe badkamer, zitje om te eten, een koelkast met minibar, snacks en last but not least: een gigantisch bed met uitzicht op het water en de haven. Instant vakantiegevoel: check.

 

Alleen op het water

Het water heeft sowieso een grote aantrekkingskracht, want we krijgen spontaan zin om zelf te gaan varen. Goed nieuws: dat zit dus bij je overnachting inbegrepen. Er liggen meerdere fluisterbootjes in de haven waar je gebruik van kunt maken (reserveren gaat via de website). Helemaal makkelijk: er zijn al verschillende routes uitgestippeld. Omdat het weerbericht er de komende dagen wat minder goed uitziet, besluiten we op de dag van aankomst – het is dan nog droog – te gaan varen. Een rondje van een uurtje, maar wát een prachtig uitzicht. Er is bijna niemand op het water waardoor het voelt alsof we de enigen zijn. Ha, hier kan ik wel aan wennen. Tip: kijk vooraf even naar de verschillende horecagelegenheden aan het water, want bij veel terrassen kun je gewoon met je bootje aanmeren voor een hapje en een drankje nu de coronaregels weer wat versoepeld zijn. Of neem zelf wat lekkere dingen mee en lunch op het water, ook een feest.

 

Van smoothie tot roti

Je hoeft hier trouwens niet na te denken over wat je moet koken of eten, want de maaltijden (allen vegetarisch, biologisch en seizoensgebonden) zijn inbegrepen. Denk aan luxe broodjes en smoothies bij het ontbijt, exotische salades als lunch en ratatouille of roti bij het avondeten – het ene gerecht nog lekkerder dan het ander. Normaal gesproken kun je trouwens in het restaurant (de Huiskamer) terecht, maar vanwege de coronamaatregelen is het op dit moment alleen mogelijk om je maaltijd af te halen en in je huisje op te eten. Geen straf trouwens, met dat prachtige uitzicht.

 

Alles of juist helemaal niks

Ook op het droge is er van alles te doen: kom helemaal tot rust in de houtgestookte hottub, boek tegen betaling een massage of maak een wandeling in de omgeving – in je huisje liggen verschillende routes klaar. Of ga de hort op naar Amsterdam of Utrecht, want beide steden liggen om te hoek. Overigens moet ik bekennen dat ik tijdens deze twee dagen vooral in en rondom ons havenhuisje doorbreng. Deels vanwege het herfstachtige weer (het komt nogal met bakken uit de lucht), maar vooral om helemaal tot rust te komen. Die regen ervaar ik dus niet als erg. Het idee dat ik even helemaal niks hoef, is juist zaligmakend. Ik zie het trouwens bij meer mensen, iedereen is vooral lekker aan het chillen. Precies de hele gedachte achter Zwier. Dus bingen we ons suf, turen we naar het water en vergapen we onszelf aan zwanen, meerkoeten en andere vogels en eten we onszelf tonnetjerond. En weet je? Ik had het niet anders gewild. Bovendien heb ik nu een goeie reden om terug te komen in de zomer – ik weet sowieso zeker dat ik me niet zal vervelen.

Wil je ook een paar dagen Zwieren? Je kunt kiezen voor verschillende overnachtingsmogelijkheden, met en zonder kinderen. Boek meteen je accommodatie.

 

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief >