Tragisch ongeval: Baby overleden in auto

09.07.2024 13:58

Gisteren werd het nieuws gedeeld dat een baby is overleden nadat hij in een auto in Rotterdam werd achtergelaten. Dit nieuws zal je vast niet zijn ontgaan én niet in de koude kleren gaan zitten.

Het is het soort verhaal waar elke ouder nachtmerries van krijgt. Hier lees je wat er precies gebeurde en waarom het een tragisch ongeluk betreft dat ons allemaal kan raken.

Wat is er gebeurd?

Op maandagavond zagen getuigen een man in paniek rond een geparkeerde auto in Rotterdam rennen. De grijze Audi, met een Belgische nummerplaat, stond langs het industrieterrein Spaanse Polder. De man, die bleek de vader van de baby te zijn, sloeg uiteindelijk het achterraam van de auto in om zijn kindje uit de auto te halen. Helaas was het al te laat; ondanks de snelle komst van hulpdiensten en een traumahelikopter, kon de baby niet meer gered worden.

Lees ook – Oei, dit zijn de gevaren van springen op een springkussen

Een tragisch ongeval

Het bleek een tragisch ongeval te zijn. De vader had zichzelf buitengesloten en kon niet meer bij zijn autosleutels. Hoewel het een ver-van-je-bed-show lijkt, kan dit in feite iedereen overkomen. Het herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om nooit je kind alleen in de auto achter te laten, weer of geen weer. Vooral als het warm is, is het levensgevaarlijk.

Lees ook – Deze EHBO-tips kunnen het leven van je kind redden

Met de zomerse temperaturen kan de temperatuur in een auto razendsnel oplopen, zelfs als het buiten maar 25 graden is. Binnen enkele minuten kan het in de auto oplopen tot 50 graden of meer, wat levensgevaarlijk is voor een kind. Dehydratie en oververhitting kunnen snel optreden, met mogelijk fatale gevolgen.

Veiligheid van onze kleintjes

De veiligheid van onze kleintjes is het allerbelangrijkst. Zorg er daarom altijd voor dat je je kind nooit alleen in de auto laat, zelfs niet voor een paar minuten. Houd je autosleutels altijd bij de hand en parkeer de auto op een veilige, schaduwrijke plek. Gebruik zonneschermen om de hitte te verminderen en blijf alert op de temperatuur binnen de auto, zorg voor voldoende ventilatie. Het is ook handig om altijd een flesje water bij de hand te hebben voor noodgevallen.

Bron: Nu.nl

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.