‘Bambi Belt’ moet bij premature baby’s voor minder pijn en stress zorgen

22.02.2024 17:39

Het komt helaas vaker voor dan we zouden willen, te vroeg geboren baby’s die in het ziekenhuis moeten blijven om gemonitord te worden. Dit kan bij deze lieve, kleine baby’s voor pijn en stress zorgen. Dat moet anders, daarom komen onderzoekers nu met een zachtaardigere methode om te monitoren.

Het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven is als eerste ziekenhuis gestart met het uittesten van een nieuwe methode om de gezondheid van premature baby’s in de gaten te houden. Tot op heden werd er gebruik gemaakt van plakelektroden, maar dit zorgt voor pijn, stress en huidirritaties bij je baby. Er is nu een zachtaardigere methode gevonden, genaamd de Bambi Belt.

Bambi Belt

De Bambi Belt is een draadloze band die sensoren gebruikt om de hartactiviteit en adempauzes van je kindje te meten. ”De nieuwe band betekent voor pasgeborenen meer comfort, geen huidirritatie en geen verstoring van de slaap” zegt Heidi van de Mortel, verpleegkundige op de afdeling neonatologie in het Máxima MC. ”Baby’s kunnen met de Bambi Belt pijn- en stressvrij bewegen, wat bijdraagt aan een positieve ontwikkeling.”

Lees ook: Zó kun jij te vroeg geboren baby’s helpen

Je baby vasthouden

Met de Bambi Belt is het een stuk makkelijker om je baby vast te houden, omdat er nu geen vervelende draden meer in de weg zitten. Zo kun je je baby makkelijker knuffelen, wat voor jou en je kindje natuurlijk juist zo belangrijk is.

Floris is zo’n kindje en zijn ouders zijn maar wat blij met de ontwikkeling. Het ziet er allemaal een stuk vriendelijker uit, wat veel rust geeft voor Floris en zijn ouders. Ze schrijven op Instagram: “𝘖𝘰𝘬 𝘬𝘢𝘯 𝘍𝘭𝘰𝘳𝘪𝘴 𝘷𝘳𝘪𝘫𝘦𝘳 𝘣𝘦𝘸𝘦𝘨𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘨𝘢𝘢𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘶𝘪𝘥𝘦𝘭𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘮𝘢𝘬𝘬𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦𝘳. 𝘞𝘦 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘮 𝘦𝘦𝘯𝘷𝘰𝘶𝘥𝘪𝘨𝘦𝘳 𝘶𝘪𝘵 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘶𝘷𝘦𝘶𝘴𝘦 𝘩𝘢𝘭𝘦𝘯. 𝘡𝘰 𝘨𝘦𝘯𝘪𝘦𝘵𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘣𝘶𝘪𝘥𝘦𝘭𝘮𝘰𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘸𝘢𝘵 𝘵𝘦𝘨𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦𝘳𝘵𝘪𝘫𝘥 𝘱𝘰𝘴𝘪𝘵𝘪𝘦𝘧 𝘪𝘴 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘰𝘯𝘵𝘸𝘪𝘬𝘬𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨.”

Testen

De Bambi Belt is medisch al goedgekeurd. Nu moet er nog gekeken worden of het werkt binnen de zorg. De komende maanden worden vijftig baby’s tien dagen lang gemonitord. Zo kunnen de lieve, kleine baby’s straks lekker geknuffeld worden en opgroeien tot grote, sterke mensen.

Bron: Nu.nl

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.