In samenwerking met Kek Mama

Zó kun jij te vroeg geboren baby’s helpen

16.11.2021 08:26
baby

Elk jaar worden 1 op de 10 baby’s wereldwijd te vroeg geboren. Premature baby’s zijn erg kwetsbaar en hebben daarom extra verzorging en ondersteuning nodig. Op 17 november wordt hierbij stilgestaan op Wereld Prematurendag. Wist je dat jij rond die tijd heel makkelijk kunt helpen? Door het kopen van een pak Pampers luiers voor je eigen kind, draag jij al je steentje bij.


Kwetsbare huid

Wanneer een baby te vroeg geboren wordt, is de huid extra kwetsbaar en gevoelig. Die is tot twee keer dunner dan die van een volgroeide baby. Van vasthouden tot een luier verschonen, elke aanraking kan impact hebben op een premature baby. Onderzoek wijst uit dat huid-op-huid contact erg belangrijk is voor de ontwikkeling van premature baby's. Het kan helpen bij hun vroege ontwikkeling (zoals het reguleren van de hartslag en verbeteren van de slaap) en helpt bij de hechting met ouders. 

 

Een eigen mini-luiertje

Pampers zet zich al lange tijd in voor te vroeg geboren baby's en hun families, zodat ze in deze kritieke fase van hun ontwikkeling worden ondersteund. Als je klein bent, maakt de kleinste aanraking een groot verschil. De Preemie-luiers van Pampers zijn speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de tere huid van te vroeg geboren baby's altijd op de zachtste manier wordt aangeraakt en extra zachte bescherming biedt, terwijl deze zich blijft ontwikkelen.  

 

Liefdevolle hulptroepen voor premature baby’s en hun familie

Als je baby te vroeg geboren wordt, staat je wereld even op zijn kop. Pampers wil premature baby’s en hun familie niet alleen steunen door de kleinste en zachtste luier ter wereld te bieden. Samen met haar partners, Care4Neo, de grootste neonatologie patiëntenvereniging van Europa en Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis, het goede doel van het WKZ, zet Pampers zich in om het leven van te vroeg geboren baby's en hun families te raken, zodat zij zich gesteund en geliefd voelen. 

 

Belang van huid-op-huidcontact

Steeds meer onderzoek wijst in de richting van het belang van huid-op-huidcontact voor de ontwikkeling van premature baby’s, zowel op korte als op lange termijn. Pampers doneert tien extra buidelstoelen aan Vrienden UMC Utrecht & WKZ ten behoeve van de Neonatale Intensive Care Unit van het WKZ. De overgang van couveuse naar de borst van de ouder kan voor de baby intensief en stressvol zijn. Om dit te kunnen verminderen stimuleren ze ouders om hun kindje zelf uit de couveuse te halen. Hiervoor is het belangrijk om een flexibele buidelstoel te hebben. Deze stoelen zorgen ervoor dat ouders op een comfortabele manier langer met hun premature baby samen kunnen zijn. Pampers doneert aan Care4Neo en draagt daarmee bij aan de inspanningen van Care4Neo om ouders voor te lichten over het belang van buidelen en de voordelen van huid-op-huidcontact voor de ontwikkeling van premature baby's. 

En jij kan helpen

Voor elk pak Pampers dat jij tussen 8 november en 12 december bij Bol.com koopt, doneert Pampers aan de Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis en Care4Neo. Dus 1 pak = 1 donatie*. Op deze manier draag je jouw steentje bij aan de prematurenzorg. Terwijl jouw eigen kind ook meteen een nieuw pak luiers heeft. Een fijn idee.  


*1 pak Pampers kopen via bol.com = 1 donatie van Pampers

Voor elk pak Pampers-luiers en luierbroekjes verkocht bij Bol.com van 8/11/2021 t/m 12/12/2021 zal P&G een donatie doen aan Care4Neo en Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis voor prematurenzorg en zal ten minste 21.000 euro doneren.