Zit je in de fase waarbij je kind tranen met tuiten huilt bij het afscheid bij de opvang of op school? Een moeder uit Zuid-Australië ging onlangs viral op TikTok nadat ze een lieve en simpele opvoedingstruc deelde die het afscheid nemen van haar kind een stuk soepeler maakt.
Lees verder onder de advertentie
Wekenlang afscheid met tranen bij de opvang
In de TikTok-video deelt moeder Kate eerlijk over de struggles die zij en haar dochter Cece hadden wanneer ze haar dochter naar school bracht. Kate deelt in de tekstoverlay van haar video: ‘Cece moest wekenlang heel hard huilen. Het was zo erg zelfs dat de docenten haar letterlijk van mij af moesten ‘pellen’ bij het afscheid. Het brak mijn hart.’
Lees verder onder de advertentie
Kate was wanhopig op zoek naar een manier om de ochtenden makkelijker te maken en toen herinnerde ze zich een tip die ze in een podcast had gehoord. Ze besloot het te proberen met haar tweejarige peuter en het resultaat was hartverwarmend.
Probeer deze simpele methode
Het idee is simpel: elke dag voordat ze naar school gaan, tekenen Kate en Cece kleine krabbeltjes op elkaars handen. Deze kleine tekeningen of het nu hartjes, sterren, smileys of Cece’s nieuwe favoriet: een simpele cirkel voor een bal, zijn maakt niet uit. Het helpt de moeder en dochter verbonden te voelen met elkaar zelfs als ze uit elkaar zijn.
Lees verder onder de advertentie
“Ik vroeg haar wat ze wilde dat ik tekende en het is in de loop van de tijd geëvolueerd tot een vast momentje van ons samen. Deze week wilde ze kikkers haha, wat een stuk lastiger was om te tekenen!”, vertelde Kate aan Newsweek.
Kate’s oprechte video is meer dan 8 miljoen keer bekeken sinds ze die in september postte op TikTok. Andere ouders delen onder de video hun lieve afscheid-rituelen. Zo reageert iemand met: ‘Mijn moeder spoot vroeger haar parfum op mijn mouw, zodat ik mijn moeder kon ruiken. Zo voelde ik mij getroost als ik bang was of moest huilen op school’.
Krachtig ritueel voor afscheid volgens psycholoog
Psycholoog Dr Martha Deiros Collado legt uit deze deze tekeningen of lovebuttons super krachtig kunnen zijn voor jonge kinderen die moeite hebben met het begrijpen van het concept van liefde. Door een kleine visuele liefdesknop op hun handen te tekenen, kunnen ouders een visuele, fysieke weergave maken van de verbinding die ze delen.
Collado vervolgt: “Als je weer bij elkaar bent, kun je vragen: ‘Heb je op je liefdesknop gedrukt? Ik heb het vaak gedaan’, wat hetzelfde is als zeggen: ‘Ik dacht vandaag aan je, dacht je ook aan mij?”’.
Voor Kate en Cece heeft het liefdesknop-ritueel het grote verschil gemaakt bij het afscheid op de opvang. Kate vertelde Newsweek dat sinds het starten van deze lieve traditie het afscheid nemen soepeler gaat en Cece elke dag uitkijkt naar dit kleine ritueel.
Ga jij dit ook proberen met je kleintje? Laat het ons weten hoe het gaat op onze social media kanalen.
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.