Papadag? Dit is waarom iedere moeder een mamadag zou moeten inlassen

12.01.2024 08:00

Vroeger hoorde je er amper over, maar de laatste tijd heeft ieder gezin een papadag. Een dag qualitytime met je mini-me is niet alleen onwijs trendy, maar het blijkt ook nog eens mega-goed te zijn. Waarom, vraag je? We delen waarom je als moeder echt niet kunt achterblijven en een mamadag zou moeten inlassen.

Werken, sporten, koken, sociale verplichtingen – we hollen van hot naar her. Het lijkt wel alsof we zijn vergeten hoe we de boel even de boel moeten laten, terwijl de volledige focus op je kind af en toe echt belangrijk is. In het dagelijkse tumult is het soms moeilijk om echt samen te zijn. Een mamadag biedt een kans om de wereld op pauze te zetten en je volledig te wijden aan je kind. Dat maakt niet alleen jou blij, maar tovert ook een lach op het gezicht van je kleine. Plan dus een dag zonder afspraken, huishouden of papa in the picture. Vertrouw ons, je agenda overleeft het wel.

Lees ook – ‘Agendablunders: Het was verdacht rustig op het schoolplein.’

Elkaar nog beter leren kennen

Je denkt dat je je kind door en door kent, maar tussen het schoolwerk, de playdates en de schermuren, ontgaan sommige parels je weleens. Tijdens een volledige dag samen ontdek je opeens nieuwe trekjes, hobby’s en verborgen talenten. Wedden dat je dingen tegenkomt waarvan je niet eens wist dat je kind ze in zich had? Voor je kleine is een mamadag ook een avontuur vol ontdekkingen: jouw verborgen talenten en onverwachte interesses komen opeens aan de oppervlakte.

Een band als nooit tevoren

Regelmatig samen eropuit gaan, zonder de andere ouder in de buurt, bouwt vertrouwen op. Je kind ontdekt dat hij ook bij jou terecht kan voor alles.  Die een-op-eentijd zorgt ervoor dat jij de go-to-persoon wordt, zelfs in situaties waarin hij voorheen misschien naar de andere ouder zou zijn gerend. Sowieso geniet je kleine van alle aandacht, en dat doet wonderen voor zijn zelfvertrouwen.  

Kortom, een mamadag is onmisbaar. Het voedt niet alleen jullie band, maar zorgt ook voor een schat aan mooie herinneringen waar jullie later met een glimlach op terug kunnen kijken. 

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.