Meer zelfvertrouwen? Deze affirmatiekaarten voor kinderen helpen daar een handje bij

24.12.2023 09:00
Meer zelfvertrouwen? Deze affirmatiekaarten voor kinderen helpen daar een handje bij

Wil je met je kind werken aan een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen? Affirmatiekaarten kunnen een mooie manier zijn. Ze helpen kinderen bij hun persoonlijke groei en positieve zelfontwikkeling.

Growkid heeft Mantras for Mini gelanceerd: een set affirmatiekaarten voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Ze zijn ontwikkeld in samenwerking met een klinisch psycholoog.

Affirmatiekaarten voor kinderen

In de set vind je kaartjes met teksten als Ik mag fouten maken, Ik mag anders zijn en Ik zeg wat ik voel. Maar ook Vandaag ga ik veel leren, Ik ben trots op wie ik ben en Ik ben geliefd. Stuk voor stuk mooie boodschappen die positief en aanmoedigend werken. Door ze regelmatig -bijvoorbeeld dagelijks- te gebruiken kunnen ze een mooi effect hebben op het zelfbeeld van kinderen. Ook kan het een mooie opening zijn tot een dieper gesprek met je kind.

Meer zelfcompassie

Neem bijvoorbeeld de affirmatie Ik mag fouten maken. Het bevestigen dat het oké is om fouten te maken, bevordert zelfcompassie bij kinderen. In plaats van overdreven zelfkritisch te zijn of externe validatie te zoeken, leren ze vriendelijk en begripvol te zijn tegenover zichzelf. Deze zelfcompassie verbetert niet alleen hun welzijn, maar bevordert ook een gezond zelfbeeld en zelfrespect. Als ouder kun je hierover in gesprek gaan met je kind en bevestigen dat ook in jouw ogen foutjes maken niet erg is.

Leer ze te vertrouwen in zichzelf

Zelfvertrouwen is iets dat van jongs af aan opgebouwd moet worden. Onderzoek heeft aangetoond dat de zelfidentiteit van een kind flexibel is. Dat betekent dat wij als volwassenen een belangrijke rol spelen in het vormen van hun kijk op de wereld en op zichzelf. Deze korte uitspraken helpen kinderen te geloven dat ze slim, vriendelijk en uniek zijn. Het oog wil natuurlijk ook wat: daarom zijn de 22 kaartjes lekker kleurrijk. Kinderen zullen ze niet snel saai vinden! Je shopt de kaarten hier.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief