‘Het is al ingewikkeld genoeg om je weg te vinden in de jungle van het moederschap’

30.03.2022 11:42
mombracing so what movement

Jannine Berkelaar is hoofdredacteur van Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze dochter Elin (9) en zoon Mats (7).

Het is weer tijd voor het o zo belangrijke thema mombracing. Een thema dat wat mij betreft elke maand op de agenda mag.

 

Mombracing

Een kleine opfrisser: mombracing is de tegenhanger van momshaming. En momshaming? Dat is het fenomeen waarbij moeders elkaar bekritiseren op de keuzes die ze maken in het moederschap. Geef je wel of geen borstvoeding? Heb je wel gekozen voor de juiste draagzak of draagdoek? Werk je niet of juist heel veel? Het is al ingewikkeld genoeg om je weg te vinden in de jungle van het moederschap, laat staan met de kritische meningen van je medemoeders die je te pas en te onpas om de oren vliegen.

Vorig jaar bleek uit de Kek Mama enquête dat maar liefst 77% van de moeders last heeft (gehad) van momshaming. Ongelooflijk veel. Daarom strijdt Kek Mama ook dit jaar weer voor een wereld waarin moeders elkaar ondersteunen in plaats van onderuithalen zoals krabben in een krabbenmand.

 

Meer verhalen van moeders over alles dat met mombracing te maken heeft lees je hier.

 

So What

En dat doen we onder andere met de So What-movement. Talloze stoere moeders laten in deze video’s zien hoe zij het doen in het moederschap. Misschien is niet iedereen het eens met de keuze die zij maken? So what! Zij voelen zich er goed bij. En is dat niet waar het allemaal om draait? Je goed voelen bij je eigen keuzes en de zelfverzekerdheid hebben om je eigen weg te vinden. Want hé: er is geen moeder zoals jij en geen kind zoals dat van jou.

“Er is geen moeder zoals jij en geen kind zoals dat van jou”

Ook jij kunt bijdragen aan het verspreiden van de positieve #mombracing boodschap. Deel een post met een mooie, positieve mombracing boodschap op je socials, gebruik #momshaming en @kekmamamagazine. Let’s not divide, but unite.

De prachtige mombracing special ligt nu in de winkel. Wees lief voor jezelf en dompel je onder in deze special vol herkenning, inspiratie, humor en ontspanning. Even een momentje voor alleen maar jou. Dat heb je verdiend. 

kek mama special mombracing