Van salie tot banaan: 6 tips om keelpijn te verzachten

04.10.2018 11:52
tips-verzachten-keelpijn

Vanaf het moment dat het eerste blad van de boom waait, weet je: keelpijn ligt op de loer. En omdat moeders nu eenmaal nooit ziek zijn (of nou ja, nooit ziek kúnnen zijn), hebben we wat tips om de boel te verzachten. 

Met dank aan Styletoday.

 

1. Drop

Win-winsituatie voor de zoetekauw. Het is namelijk bewezen dat drop de pijn verzacht én die irritante kriebels in de luchtwegen vermindert.

 

2. Salie

Wordt al eeuwenlang gebruikt om ontstekingen te verhelpen en om pijn te verzachten. Tip: voeg wat gedroogde salie toe aan een mok heet water of aan een kom kippensoep. Ben je zo weer opgelapt.

 

3. Banaan

Hoe een banaan helpt tegen de keelpijn? Simpel: een banaan zit vol vitamine C, wat weer helpt tegen verkoudheid en vooral tegen de pijn in je keel. Ook lekker is om de banaan bevroren te eten.

 

Lees ook
Onderzoek: hierdoor eet jouw kind voortaan wel alle groenten op >

 

4. Gekookte kool

Deze groentesoort zit vol met antioxidanten. Extra tip: kook ‘m met olijfolie om al je ontstekingskansen te verlagen.

 

5. Gekookte wortelen

Het maakt niet uit hoe je ze eet – gebakken, gestoomd of geroosterd, maar wortelen helpen je vitamine A binnen te krijgen. Ook zitten ze vol met natuurlijke pigmenten die je huid een oppepper geven.

 

6. Thee

Maak voor jezelf een pot thee met gember, kamille of honing en plof met een deken op de bank zodra je kinderen naar de oppas of naar school zijn. En laat het huishouden lekker voor wat het is.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >