Komt jouw kind ook uitgehongerd terug van school of de opvang? Met deze snackbordjes geef je kind een lekker en voedzaam tussendoortje. Zo voorkom je die hongerklap net voor het avondeten en hongerige en jengelende kinderen aan je been tijdens het koken.
Lees verder onder de advertentie
Zo maak je een voedzaam snackbordje
Om een gezond en voedzaam snackbordje te maken voor je kind is het belangrijk dat je snacks met eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten afwisselt. Een banaan (koolhydraten), een handje noten (gezonde vetten) en een babybell-kaasje (eiwitten) is bijvoorbeeld een voorbeeld van een gezond tussendoortje voor kinderen.
Lees verder onder de advertentie
5x inspiratie voor gezonde tussendoortjes
Op zoek naar wat inspiratie? Wij tippen jou vijf snackbordjes waar alle drie de belangrijkste voedingswaarden in zitten om een verzadigd gevoel te krijgen. Zo kan je kind even energie verzamelen, voordat hij weer verder kan spelen na school.
Lees verder onder de advertentie
Snoep is niet verboden
En let op: op een gezond snackbordje is snoep heus niet verboden. Wat voor ons geldt, geldt ook voor kinderen: it’s all about balance!
Snackbordje 1
Maiswafel met plakje kipfilet
Appel in partjes gesneden
Klein handje cashewnootjes
Doosje rozijntjes
Snackbordje 2
Gekookt eitje
Worteltjes en komkommer geschild en in lange reepjes gesneden
Eet je kind niet alles op? Dat is heel normaal. Wij hebben de ene dag ook meer honger dan de andere dag. Bewaar het gezonde tussendoortje voor kinderen tot net voor het eten of probeer het de volgende dag weer.
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.