Na het lezen van deze tips kun je die ijzige kou niet meer als sportsmoes gebruiken, dus speciaal voor de bikkels: een lijstje buitensporten. Want niets lekkerder dan je ’s winters in het zweet werken.
Lees verder onder de advertentie
En het scheelt je ook nog een abonnement op de sportschool.
Hardlopen
Een inkopper, maar wel een hele goeie. Een rondje op flink tempo in de buitenlucht is namelijk een van de beste manieren om wat calorieën kwijt te raken: iemand van 70 kilo kan al snel 850 calorieën per uur verbranden. Neem je tijdens het hardlopen ook nog de hond mee, dan sla je gelijk twee vliegen in één klap. Bekijk hier blogs over hardlopen en hardloop testen.
Lees verder onder de advertentie
Yoga
Yoga geen sport? We kunnen je verzekeren: van die neerwaartse hond krijg je op ten duur echt wel spierpijn. Het enige wat je nodig hebt is een zachte ondergrond (in het park bijvoorbeeld), winddichte kleding en een video waarin iemand de oefeningen een keer goed voordoet. Tenzij je de rest van de week met een verrekte rug wil lopen.
Sneller dan badminton, makkelijker dan tennis en squash. Het doel is simpel: wie de speeder (een soort shuttle maar dan zwaarder) in het vak van de tegenstander laat vallen, scoort een punt. Kan op elke ondergrond worden gespeeld, dus ook ideaal op het strand of in het park.
Lees verder onder de advertentie
Bootcamp
Weer of geen weer: bootcampen gebeurt altijd buiten. De oefeningen zijn pittig, maar wel dé manier om je conditie en (spier)kracht te verbeteren. En doordat je het in een groep doet, is het nog gezellig ook.
Lees verder onder de advertentie
Fietsen
Het is altijd heerlijk om op de fiets te stappen. Wel met een goed paar handschoenen aan, anders staan je vingers na een paar minuten al vast op ‘standje stuur’. En ondanks dat we dit lijstje fietsroute-tips in de zomer schreven, zijn ze ook in het najaar prima te doen.
Lees verder onder de advertentie
Wacht even, voordat je nu als een jekko je sportkleding uit de kast trekt nog een paar tips:
Bescherm je keel, want koude lucht laat sneller op je luchtwegen.
Doe een goede warming-up. Altijd belangrijk, maar ’s winters nog net een beetje extra. Je spieren zijn kouder en stijver en de bloedtoevoer naar je spieren is minder. Daardoor ben je gevoeliger voor blessures.
Maar vergeet ook de cooling-down niet. Je spieren koelen ‘s winters namelijk sneller af, waardoor niet alle afvalstoffen op tijd worden afgevoerd.
Blijf drinken, want ondanks de kou, heeft je lichaam wel extra vocht nodig. In principe is het voldoende om naar dorstgevoel te drinken: je hoeft dus geen glazen extra achterover te gooien.
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Kinderen verzinnen de gekste dingen om ergens onderuit te komen. Vaak met hele slechte smoezen die je zo doorziet, maar soms zijn ze slimmer dan je verwacht. Zo dacht Sylvia maandenlang dat haar dochter naar paardrijles ging, maar dat was helemaal niet zo.
Trigger warning: in dit artikel komt een eetstoornis ter sprake, wat mogelijk triggerend kan zijn.De druk om na een bevalling ‘snel weer de oude te zijn’ is groot. Social media staat vol met moeders die binnen no time hun zwangerschapskilo’s kwijt zijn en weer in hun oude spijkerbroek passen. Dat kan ervoor zorgen dat je […]
Heb je weleens stiekem een blik geworpen op de chatgesprekken van je tiener en je afgevraagd wat al die emoji’s betekenen? Dan ben je niet de enige. De nieuwe Netflix-hit Adolescence heeft ouders in heel Nederland aan het denken gezet over de verborgen betekenissen achter emoticons. Taalplatform Preply heeft ze op een rij gezet.
Sommige kinderen trekken vanaf dag één naar dieren toe alsof ze een magneet in hun kleine knuistje hebben. Ze aaien élke hond die ze tegenkomen, stoppen slakken in hun jaszakken (want hij had het koud) en houden fanatiek bij welke eenden er in de sloot wonen.