‘Op vakantie tanken we helemaal bij tussen de lakens, vaak wel twee keer per dag’

27.07.2023 15:04
bijtanken tijdens vakantie seks Beeld: Getty Images

Warme temperaturen, een blauwe lucht en lange, zomerse dagen. Voor deze ouders verandert hun dagelijkse ritme behoorlijk in de zomer.

Fabiënne (37): “‘Wat doen júllie nou?’ vroeg onze dochter (8) vorige zomer, toen ze ons op een ochtend in de stacaravan betrapte terwijl we net lekker bezig waren tussen de lakens. Dat kennen mijn kinderen niet, dat papa en mama knuffelen en vrijen.

“‘Wat doen júllie nou?’ vroeg onze dochter toen ze ons betrapte”

We hebben het zo druk, met een eigen horecazaak en de beslommeringen daarbuiten, dat seks wel het laatste is op ons prioriteitenlijstje. Maar op vakantie tanken we helemaal bij, vaak wel twee keer per dag. Nou en, dat we een keer betrapt zijn? Volgens mij is het hartstikke goed voor de kinderen als ze zien dat papa en mama ook gewoon nog geliefden zijn, zelfs al is dat bijna alleen in de zomer.”

Lees ook – ‘In de zomer houden we halve seksmarathons met de caravandeur op slot’ >

Om en om

Willemijn (36): “Na vijf jaar ruzie op vakantie, hebben mijn vriend Ross en ik een afspraak gemaakt: het ene jaar kies ik de reis, het andere jaar hij met de kinderen (7 en 11). Ik hou van actie en cultuur, de kinderen en hij willen zon, zee, strand en luieren. Ik verveel me te pletter aan de costa, zij vinden mijn musea en stadswandelingen maar suf.

In de praktijk doe ik meer water bij de wijn dan zij en hebben we op ‘mijn’ reizen nog altijd meer luierdagen dan actie en, nou ja, op ‘hun’ vakanties ook. Maar ik kan het hebben, want hoe verschillend we ook zijn op vakantie, ik denk dat in het dagelijks leven geen stel zó op één lijn zit als Ross en ik.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.