Onderzoek: moeders willen vier uur per week meer tijd voor zichzelf

01.10.2018 08:37
onderzoek_moeders_willen_vier_uur_per_week_meer_tijd_voor_zichzelf

Moeders zouden vier uur per week meer tijd voor zichzelf willen hebben. En ze denken dat hun partner meer tijd voor zichzelf heeft: namelijk vijf uur per week meer. 

Dat blijkt uit de grote Kek Mama jubileum-enquête.

 

Wie mag er uitslapen?

Bij 40% van de ouders leidt die extra vrije tijd ook echt tot ruzie. “Hij spreekt gewoon met vrienden af en meldt dat hij een avond weg is, terwijl ik altijd eerst overleg. Dat steekt”, zegt Judith (31). Er is meer ruzie over tijd, zeggen de moeders. Bijvoorbeeld over wie er mag uitslapen, wie er even met de kinderen op pad gaat, wie het meeste recht heeft om zich moe te voelen en dat hij op zijn telefoon zit terwijl er nog van alles moet worden gedaan.

 

Lees ook
35% van de werkende moeders voelt zich schuldig: ‘Ik heb minder tijd voor de kinderen’ >

 

‘We groeien naar elkaar toe’

Volgens 4 op de 10 moeders is de relatie sinds de komst van de kinderen slechter geworden. Maar dat geldt gelukkig lang niet voor iedereen. Susan (40) is juist blij: “Ik ben mijn man een stuk leuker gaan vinden nu hij vader is. We groeien naar elkaar toe, zijn meer verbonden met elkaar en we hebben veel lol en plezier met de kinderen samen.”

Tijd is een hot topic voor moeders anno nu. Zo vindt één op de vier moeders dat ze te weinig tijd heeft voor zichzelf en is de tijdsverdeling geregeld aanleiding voor ruzie tussen ouders. Benieuwd naar alle onderzoeksresultaten? Je leest ze hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >