‘Ik hoop dat ik ooit met de hele wereld durf delen dat ik van twee mannen hou’

30.09.2023 14:58
meer dan een relatie open zoveel liefde l1

Rachel (45) is twintig jaar samen met Kees (47), met wie ze een tweeling (14) heeft. Sinds ruim twee jaar heeft ze ook een relatie met Thom (38). Rachel is samen met Kees eigenaar van een horecabedrijf.

“Ik was 36 toen ik kanker kreeg en mijn leven volledig op z’n kop stond. Toen ik beter was, nam ik me voor om eerlijk te zijn over mijn verlangens. Dat voornemen werd heel concreet toen ik Thom ontmoette op een festival en we een paar dagen later op een terras een wijntje dronken. We raakten niet uitgepraat.

Ik was op slag verliefd en besloot om dat meteen aan Kees te vertellen. Hij is mijn beste vriend en een fantastische vader, maar onze relatie is niet perfect. Op seksueel vlak botert het ook niet altijd even goed. Kees vond het heel lastig dat ik verliefd was op Thom. Logisch, maar ik voelde aan alles: nu ben ik aan de beurt.

Een nachtje weg

Het was voor Kees en mij een stormachtige periode, met veel tranen, onbegrip en eindeloze gesprekken. Inmiddels is de paniek eraf, is er meer rust. Kees datet inmiddels ook af en toe met andere vrouwen.

Thom woont aan de andere kant van het land, we zien elkaar ongeveer twee keer per maand. Stiekem, want naast Kees en een handjevol vriendinnen weet niemand dat Thom in mijn leven is.

Tegen mijn kinderen zeg ik dat ik naar de sauna ga of een nachtje wegga met een vriendin. Daar baal ik van, maar als ik eerlijk zou zijn, zouden ze voelen dat het voor Kees af en toe nog best moeilijk is. Als ik Thom zie, boeken we een hotel, gaan we uit eten of ik logeer een nachtje bij hem thuis.

Lees ook – Mama heeft meer dan één relatie: ‘Voor mijn dochter was de nieuwe situatie wel even wennen’ >

Twee mannen

Voor Thom ben ik de liefde van zijn leven. Het is vijf maanden uit geweest tussen ons omdat hij niet langer altijd de tweede wilde zijn. Een hel, vond ik die periode. Ik was dan ook dolgelukkig toen het weer goedkwam. Thom kwam tot de conclusie dat hij liever weinig tijd met mij heeft dan dat hij samen is met iemand waar hij maar half zo gek op is.

“Het is een keer uit geweest omdat Thom niet langer de tweede wilde zijn.”

Het liefst zou ik de ene week bij Kees en de kinderen zijn en de andere week bij Thom. Ik weet niet hoe de toekomst loopt. Kees en ik hebben samen een heerlijk gezin en zijn gelukkig met z’n vieren. Van het samenzijn met Thom ga ik stralen. Of Kees en ik altijd samen blijven, weet ik niet. Waar ik wel zeker van ben is dat hij altijd mijn beste vriend zal blijven. Ik hoop vooral dat er een dag komt dat ik met de hele wereld durf delen dat ik van twee mannen hou.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.