‘Ik wil dolgraag nog een baby, maar mijn man wil absoluut geen derde kind’

14.01.2020 10:21
baby wens derde kind Beeld: Shutterstock

En dan hebben we voor de zoveelste keer ruzie over het huishouden, seks of de opvoeding. Daarom vroegen we drie experts: hoe deal je met almaar terugkerende kwesties?

Probleem: Ik wil nog een kind, hij niet

“Onze kinderen zijn vijf en drie en ik zou dolgraag nog een baby willen. Mijn man wil absoluut geen derde kind. Hij vindt het veel te druk en is blij dat de babytijd voorbij is. We komen er niet uit. Als ik erover begin, begin hij meteen te zuchten.”
 

Vetorecht

Sylvia: “In een kinderwensvraagstuk heeft de ander altijd het vetorecht. Je kunt iemand niet dwingen een kind te willen. Focus je op het gezin dat je wél hebt. Het leven loopt soms anders dan gedacht. Neem afscheid van het plaatje dat je in je hoofd had. Daar mag je best verdrietig over zijn, maar blijf er niet in hangen.”

Sylvia van der Spek is psycholoog en relatietherapeut en staat bekend om de nuchtere adviezen (relatieraadsel.nl).
 

Nee is nee

Tim: “Het laatste wat je wilt, is hem overtuigen toch nog een kind te krijgen terwijl hij dat eigenlijk niet wil. Dat is een recept voor ellende. Nee is nee, en dan moet je ook niet stiekem blijven hopen en zeuren.”

Tim Veninga is een rebelse relatie- en datingcoach die vaak wordt gevraagd het mannelijk perspectief in liefdeskwesties te belichten (mannengeheim.nl).
 

Onderzoek de wens

Marlijn: “Onderzoek waarom deze wens zo sterk is. Geef bij je man aan waarom dit belangrijk voor je is. Ik krijg het gevoel dat je gehoord
en serieus genomen wilt worden in je kinderwens. Dat moet ook gebeuren om samen tot iets te komen. Een echt gezamenlijke beslissing zorgt ervoor dat jullie dichter tot elkaar komen, ook als je je zin niet krijgt.”

Marlijn Kooistra-Popelier is pedagoog en begeleidt gezinnen (popelieropleidingen.nl).

 

Dit verhaal heeft eerder in een Kek Mama Liefdesboek gestaan.

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!