geen zin in seks
Beeld: Unsplash

Je zit tot over je oren in het werk, de kinderen zijn de hele dag stuiterbal-druk geweest en het huis lijkt wel ontploft. Zin in sex? Mwah, niet echt. Alles over een lage seksdrive en tips om weer zin te krijgen.

Je wist van te voren dat het tropenjaren zouden worden. Op het werk is het drukker dan ooit, de wasmand is al in geen weken leeg geweest, de vloer plakt van een omgevallen glas limonade (van drie dagen geleden) en de kinderen eisen Aandacht (ja, met een hoofdletter, zo veel dus). En als je dan eindelijk in bed ligt, je lekker omdraait en je ineens zijn hand op je billen voelt, hoor je jezelf snauwen: 'Nou, wat denk je zélf?' Het is duidelijk: sex bungelt zo'n beetje onderaan je prioriteitenlijstje. 

Article continues after the ad

 

Lees ook
LIEFDE: Zo houden deze moeders de sex spannend >

 

De oorzaken

Laten we beginnen met een geruststelling: iedereen heeft weleens een periode minder zin in sex. Stress is een beruchte oorzaak van een verminderd libido. Onder die noemer valt vanalles: drukte op het werk, relatieproblemen of ander gedoe in relationele sfeer. Maar ook het krijgen van kinderen kan ervoor zorgen dat er weinig tot geen actie tussen de lakens is. Sommige vrouwen voelen zich na een zwangerschap of bevalling minder zeker over hun lichaam, waardoor ze minder genieten van sex. Ook zijn de onderlinge verhoudingen ineens veranderd: jullie zijn niet meer alleen elkaars partner, maar ook ouders. En vergeet de gebroken nachten niet die kleine kinderen met zich meebrengen. Door vermoeidheid ben je allang blij als je hoofd het kussen raakt en staat een robbertje sex niet bovenaan de agenda. 

 

Weer zin krijgen

Zodra je de oorzaak van je verminderde zin in sex achterhaalt, is het makkelijker om tot een oplossing te komen. Hebben jij en je partner te weinig aandacht voor elkaar? Regel een oppas en ga samen een avondje uit, of beter nog: een weekend weg. Verandering van omgeving en even uit de dagelijkse sleur breken kan wonderen doen voor voor je seksdrive. Is het thuis allemaal te druk? Probeer de taken wat beter te verdelen, of misschien is er budget voor een schoonmaakster. Verzorg en verwen jezelf, zodat je lekkerder in je vel komt te zitten: ga naar de kapper, koop een mooi lingeriesetje en neem een uitgebreid bad waarna je je insmeert met lekkere lotion. Een andere tip die misschien raar klinkt, maar waarbij veel therapeuten zweren: zet sex gewoon op jullie agenda. Dat lijkt onromantisch, maar als jullie zo'n sex-date maken, is de kans groter dat het er daadwerkelijk van komt. En van sex hebben, komt weer sex. Blokken dus, die agenda.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >