moeders seks spannend
Beeld: Pexels

Als we niet oppassen wordt seks het laatste op de to do-lijst. En dat is het stomste wat we kunnen doen. “Sinds Daan en ik op salsa-les zijn, vrijen we de sterren van de hemel.”

De tv eruit

BART (39), 2 ZOONS VAN 9 EN 6

More content below the advertising

“Vorige maand gooiden we de tv de slaapkamer uit en werd de nieuwe regel: ons bed mag alleen nog voor seks en slapen worden gebruikt. Het werkt: sindsdien zijn die twee activiteiten bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden.”
 

'Na afloop ben je blij dat je het hebt gedaan'

DAGMAR (39), 3 KINDEREN VAN 5, 3 EN ZES MAANDEN

“Saai, maar effectief: Pascal en ik zetten seks op de agenda. Met een baan, druk sociaal leven, drie kinderen en chronisch slaaptekort slaan we seks anders veel te makkelijk over. Soms krijg ik voorafgaand aan de vaste weekendwip hetzelfde gevoel als bij mijn verplichte wekelijkse hardloopsessie. Geen zin, moe, trek in een glas wijn en chips (ook heel erg lekker). Dan lonkt de bank of mijn bed. Maar net als bij joggen geldt voor seks: vooraf heb je geen zin, na afloop ben je blij dat je het hebt gedaan. En beloof ik mezelf innig: dat moet ik vaker doen.”
 

Appjes

STÉPHANIE (27), ZOON VAN 4

“De appjes van Bauke hebben een specifiek riedeltje. Ik begin al te blozen als ik zijn beltoon hoor, want ik weet wat dat betekent. Bauke stuurt me elke dag wel een stout appje: ‘Wat zag je er geil uit, ik krijg er nog een stijve van.’ Of: ‘Als je vanavond één keer naar me lacht, trek ik je helemaal uit elkaar’, vergezeld door dubbelzinnige emoticons. Of hij stuurt me pikante foto’s van zichzelf, snel gemaakt op de wc op zijn werk.

Zijn appjes zorgen voor een continu voorspel. Laatst had Bauke foto’s gemaakt terwijl ik hem pijpte. Ik was ze al helemaal vergeten en liet nietsvermoedend foto’s van de feestdagen aan mijn vriendin zien. Zij kon er om lachen, ik voelde me een betrapte puber.”
 

IJsklontjes en zweepjes

ALLISON (38), 2 DOCHTERS VAN 7 EN 5

“Ik ben absoluut geen onderdanige echtgenote, maar sinds de Fifty shades-films doen Bram en ik aan soft sm. Bram is de dominante: hij straft me en is de baas in bed. We gebruiken handboeien, leer, rubber, zweepjes en ijsklontjes. Maar het is niet zo dat ik met de striemen in mijn nek op het schoolplein aan kom zetten, hoor.”
 

Fantasie

MARTINE (47), KINDEREN VAN 10 EN 8

“Marc en ik vinden niks te gek. Vibrators, handboeien, slagroom, funcondooms – we hebben het allemaal geprobeerd. En we hebben onze fantasie. Marc leest erotische verhalen, kijkt softporno en deelt met mij zijn spannendste gedachten. We dromen over ongeremde seks. Met een vrouw. Meerdere mensen tegelijk. Dat hij me vastbindt op bed met een blinddoek om.

Het gebeurt dat we bezig zijn en Marc mij vraagt met wie ik het echt zou willen doen. Dan fantaseren we over bevriende stellen en hoe we dat dan zouden vragen. Het idee alleen al is zo opwindend.’’
 

Vroeg naar bed

ILSE (42), TWEELING VAN 9

“Onze truc: lekker vroeg naar bed gaan. Fuck de stapel wasgoed, de tassen die ingepakt moeten worden en er zit een knop op de tv. Als we dat niet doen, gebeurt er niks.”
 

De deur op slot

NATHALIE (39), TWEE KINDEREN VAN 12 EN 10

“Als we echt opgewonden zijn, vluchten Roel en ik naar de badkamer. Het is heerlijk elkaar in te zepen, het klaterende water houdt geluiden tegen en het is de enige deur in huis die op slot kan.”
 

Friemelen en frummelen

DANIQUE (39), VIER KINDEREN VAN 9, 5, 3 EN 1

“Na vier zware bevallingen is het down under bij mij vrij pijnlijk en ons seksleven ingrijpend veranderd. We vrijen nu op andere manieren: veel meer met onze vingers, lichaam en mond. Door het penetratieverbod zijn we heel creatief geworden. Het voelt alsof we net verkering hebben en een beetje liggen te rotzooien. Maar ik houd dit friemelen en frummelen erin, ook als straks alles weer prima functioneert. De reis erheen is net zo lekker als de bestemming.”
 

In de buitenlucht

CLAUDIA (29), DOCHTER VAN 2

“Zodra het kwik boven de vijftien graden stijgt, zoeken Thom en ik een leuke plek om te vrijen. Mijn top drie: het reuzenrad, een opblaasbootje op zee, de duinen.”
 

Veel lol hebben

RENATE (29), ZOON VAN 2

“Vooral veel lol hebben. Voor ons is seks net als eten, drinken en slapen. De ene keer is het even neuken puur voor de lust, de andere keer trekken we er de tijd voor uit. We liggen regelmatig in een deuk om gekke standjes – de Kamasutra is voor ons echt te hoog gegrepen – en maken grapjes tussendoor. Na afloop kletsen we steevast even na en roken samen een sigaretje.”
 

Lees ook
Seksblunders: "Ik liet me helemaal gaan. Bleek mijn buurvrouw alles te hebben gehoord" >

 

Jointje

JAIMIE (30), 2 KINDEREN VAN 6 EN 2

“Een jaar geleden ontdekten Niek en ik hoe lekker een jointje is voor we gaan vrijen. Je ontspant meteen en alle remmen gaan los. Ik vrees dat ik die eerste keer de hele buurt bij elkaar heb geschreeuwd. Onze seks was al goed, maar dit was echt de hemel op aarde. Sindsdien nemen we vaker een blowtje. Zodra de kinderen naar bed zijn, gaan we er lekker voor zitten. We nemen een paar trekjes, masseren elkaar met olie en het lome gevoel zorgt voor de rest.”
 

Salsa-lessen

CHANTAL (29), DOCHTER VAN 3

“Sinds kort zitten Daan en ik op salsa-les. Dat wekelijke uurtje dansen wordt steevast vervolgd in bed. Ik hoef die sensuele, opwindende muziek maar te horen of ik ga met hem flirten. Als Daan zin heeft, hoeft hij alleen maar Luis Enrique aan te klikken.”
 

Even weg

LEONIE (44), 2 KINDEREN VAN 11 EN 9

“Het afgelopen jaar stond seks op een laag pitje. Om weer wat vuur terug te krijgen, brachten we vorige maand de kinderen het hele weekend onder bij opa en oma. We trokken in een hotel, gingen uit eten, goede wijn erbij en daarna samen in bad. Dennis stak tientallen waxinelichtjes aan en toverde een fijne fles olie tevoorschijn waarmee hij me uitgebreid masseerde. De rest van het weekend kwamen we amper ons bed uit. Heerlijk.”

 

Dit artikel staat in het Kek Mama Liefdesboek 2018.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

we hebben het overleefd etp relatietherapie
Beeld: Shutterstock

Het zou zomaar kunnen dat je je een huissloof voelt en baalt van je seksleven, de ruzies en het gedoe. Dan is één ding zeker: tijd om je relatie te redden, al dan niet met hulp van een therapeut.

Samen met haar man Bae ging Sandra (49) naar een EFT-therapeut. Sandra en Bae zijn 11 jaar getrouwd en hebben een zoon, Josh van 6. Sandra heeft ook een dochter (16) uit een eerdere relatie.

“Het ging mis toen we een kind kregen. Dat overviel ons nogal – ik was al 43. We werken allebei hard, maar nu we een baby hadden, ging Bae nog meer werken. Hij was veel in het buitenland en als hij thuis was, zat-ie achter de laptop. Hij vluchtte letterlijk.

More content below the advertising

Ik was teleurgesteld. En ongerust natuurlijk, vanwege het feit dat hij Josh niet leuk vond. Ik voelde me aan mijn lot overgelaten, hij voelde zich schuldig. Hoewel we geen ruzies hadden, was ik boos. Omdat hij het liet afweten. En omdat ik zo verschrikkelijk moe was. Natuurlijk probeerde ik erover te praten, maar Bae is mijn Aziatische Willem de Zwijger. Praten kan hij niet. Ik kan dat wel goed, maar het houdt op als je voortdurend op een muur van stilzwijgen stuit.
 

EFT-therapie

Een jaar of twee klooiden we zo aan en toen vroeg ik Bae: ‘Wil je met mij in relatietherapie? Ik houd van je, en ik wil dat dat zo blijft.’ Gelukkig zag hij ook dat we bezig waren elkaar uit het oog te verliezen. Ik ging op zoek naar een EFT-therapeut, dat had een vriendin me aangeraden, en ik had het boek Houd me vast van EFT-grondlegger Sue Johnson gelezen. EFT staat voor emotionally focussed therapy. Het draait om zoeken naar de emotie achter je doen en laten.

Op naar Bram, de therapeut die ik had uitgekozen. Het was ergens in een Vinex-wijk. Tussen ons in stond een doos tissues en wij vertelden Bram dingen die we nog nooit tegen elkaar hadden gezegd. Ik dacht bijvoorbeeld steeds: o jee, hij vindt ons kind niet leuk, maar ik ontdekte al pratend dat ik het eigenlijk zélf niet zo leuk vond dat ik weer een kind had gekregen. Natuurlijk vond ik Josh lief en hield ik van hem, maar het was zo anders dan de eerste keer dat ik moeder werd en op een roze wolk zat.

Mijn dochter ging al bijna naar de middelbare school, en nu kon ik weer helemaal opnieuw beginnen. Bovendien was mijn dochter om de week bij haar vader, en voor de geboorte van Josh konden Bae en ik dan doen wat we wilden. Naar Parijs of lekker uit eten. Ik vond het zwaar dat we die vrijheid niet meer hadden. Ik deed boos, maar eigenlijk was ik vooral bang. Dat Bae bij me weg zou gaan, dat ik geen goede moeder zou zijn voor Josh.

Nog een eyeopener: dat ik het gevoel had alles alleen te moeten doen, kwam doordat ik geen hulp durf te vragen. Ik kan woedend alles in mijn eentje blijven doen, maar ik zou ook kunnen zeggen: ik ben kapot, ik red het niet meer, wil je me alsjeblieft helpen? Hulp vragen bleek in de praktijk verrassend simpel: gewoon een duidelijke, gerichte vraag stellen en dan doet Bae het.
 

Lees ook
‘Moeders moeten leren om hulp te vragen’ >

 

De man met de laatjes

Bae ontdekte dat hij zich onzeker voelde over het vaderschap omdat hij zelf geen erg capabele vader heeft gehad. Ook legde hij uit hoe hij met emoties omgaat. ‘Ik stop ze in een laatje, en dat laatje doe ik dicht.’ Waarop de therapeut zei: ‘O, is dat wat je wilt? Dat Sandra jou ziet als de man met de laatjes?’ Sindsdien noem ik hem gekscherend ‘de man met de laatjes’.

Het werd Bae wel duidelijk dat hij met zijn zwijgen onze relatie kapotmaakte. Hij is een echte Aziaat – hoe moeilijker hij iets vindt, hoe harder hij gaat lachen. Nu zie ik aan zijn gezicht dat hij het ergens niet mee eens is, dan trekt hij op een bepaalde manier met zijn mond. ‘Jij wilt dat dus niet?’, vraag ik dan.
 

Groei

Door de therapie kreeg ik meer begrip voor de moeite die het Bae kost om over gevoelens te praten. Wat het ook heeft opgeleverd, is dat we er grappen over kunnen maken: ‘Wat heeft Bram nou gezegd?’ Al moet ik zeggen dat we met onze neiging overal grappen van te maken tijdens de therapie zelf niet wegkwamen. ‘Sorry, wat gebeurt er nu? Ik begrijp het niet’, zei Bram dan. Als we nu tijdens een serieus gesprek iets proberen weg te lachen, zeggen we nog steeds tegen elkaar: ‘Sorry, wat gebeurt er nu?’

Ik vond het trouwens echt leuk met elkaar te werken aan iets wat zo belangrijk is. Tegen vrienden zeg ik ook altijd: ga in godsnaam in therapie, liefst wanneer je relatie nog goed is. Het ouderschap gaat ons ook steeds beter af. We zijn erin gegroeid. Daar heeft de therapie aan bijgedragen. Vooral omdat we nu van elkaar weten hoe we erin staan. De lucht klaren was genoeg, al mis ik onze weekjes in Parijs nog steeds.”
 

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

wraak ex
Beeld: Pixabay

Als je wordt belazerd door je man, is niks zo lekker als een potje revanche. Niet netjes, absoluut niet, wel goed voor je humeur.

Silvana, moeder van Jordy (10). “Ik volgde het voorbeeld van televisievrouw Tineke Verburg, die de knoopjes van zijn overhemden knipte toen ze erachter kwam dat haar man vreemdging. Op elk hemd bevestigde ze een kaartje met de tekst: ‘Ze kan toch zo goed naaien?’ Toen ik dat op internet las nadat mijn man me had bedrogen, heb ik eerst gegierd van het lachen, waarna ik alle gulpen van zijn broeken kapottrok. Op de post-it die ik op zijn kledingkast plakte stond: ‘Omdat je hem zo graag uit je broek laat hangen.’”
 

More content below the advertising

Een bloemetje

Stella, moeder van Ivy (11) en Liz (7). “Hij ruilde me in voor een meisje dat twintig jaar jonger was dan ik. Ik dacht: hij heeft gewoon een midlifecrisis. Stom, pijnlijk, maar we komen er wel overheen. Twee maanden nadat hij zijn biezen had gepakt, bleek het meisje zwanger. ‘Hoe praat ik recht wat onherstelbaar krom is bij onze dochters?’ vroeg ik mijn man. ‘In plaats van met verwijten te strooien kun je ook een bloemetje sturen om ons te feliciteren’, zei hij. Ik ben niet snel kwaad te krijgen, maar nu voelde ik een ongekende woede opkomen. Hij kon zijn bloemetje krijgen. Met zijn creditcardgegevens bestelde ik een grafkrans, die ik liet bezorgen bij haar stulpje. Vrienden worden we nooit meer, maar onze dochters zijn gelukkig wel verliefd op hun nieuwe broertje.”
 

Hoe bedoel je, karma

Jonathan, vader van Bowie (6) en Nick (4). “Ik vrees dat mijn ex nooit eerlijk is geweest. Niet over haar vrije avonden, niet over het geld dat ze uitgaf als ze ging shoppen en al helemaal niet over wat ze onze kinderen op de mouw speldde over onze scheiding. Alles nam ze mee toen we uit elkaar gingen: de meubels, de kinderen en meer dan de helft van mijn inkomen. Eén ding vergat ze: het staatslot dat ze zelf had gekocht, en waar – hoe bedoel je, karma – drieduizend euro op was gevallen. Een schrale compensatie voor het geld dat ze me maandelijks kost, maar ik heb er een fijn reisje naar Kaapverdië van betaald.”
 

Zoete wraak

Shalaya, moeder van Junion (8) en Keano (6). “Wraak is nooit zo zoet als ze beloven, maar de suiker in zijn tank kwam dicht in de buurt. Toen ik mijn ex betrapte op een affaire en had achterhaald waar ze woonde, ben ik naar haar huis gereden. Zijn auto stond inderdaad voor haar deur. Ik heb hem zorgzaam afgetankt met drie kilo biologische basterdsuiker. In het holst van de nacht kwam hij thuis met een taxi. Zijn koffer stond al in de voortuin.”
 

Gelukkiger dan ooit

Zola, moeder van Naraya (2). “Na de zoveelste teleurstelling pakte ik mijn dochter op en vertrok naar mijn moeder. ‘Je redt het nooit zonder mij!’ riep hij me na. Waarop ik hem terugpakte met de mooiste wraak die een mens kan nemen: ik werd gelukkiger dan ooit."
 

Gratis mee te nemen

Joëlle, moeder van Mirre (9) en Yaël (5). “Zijn ex gooide hem het huis uit. Ik was verliefd en voor ik het wist floepte ik eruit: ‘Je kunt wel een tijdje bij mij en de kinderen bivakkeren.’ Hij zat voor zijn werk toch meestal in het buitenland. En zijn meubels dan, vroeg hij, had ik daar dan ook plek voor? Diezelfde avond stond er al een gigantische antieke kast in mijn keuken; een erfstuk van zijn ouders. Ik was een beetje overdonderd, maar vond het aanvankelijk wel prima. Een paar dagen later zag ik ’s ochtends vroeg een appje op zijn telefoonscherm springen: ‘Slikte ze het?’ Toen ik de hele conversatie openklikte, las ik hoe hij mij gebruikte voor ‘gratis meubelopslag’ en ‘geile seks’, want ‘zo’n verliefde chick is overal voor in.’ Zodra hij naar zijn werk was, parkeerde ik zijn kast in de voortuin met een briefje ‘Gratis mee te nemen.’ Ik appte hem een foto met de tekst: ‘Alles heeft een prijs, zelfs gratis meubelopslag bij verliefde, geile chicks.’ Twee uur later reed meneer een aanhangwagen voor.”
 

Lees ook
'Mijn ex is sinds onze breuk jaloerser dan ooit' >


 

Tijd voor een carrièreswitch

Leonard, vader van Benthe (9), Lene (8) en Janne (4). “Onze spaarrekeningen, onze aandelen – alles had mijn ex zonder overleg opgenomen en in haar niet levensvatbare administratiekantoor gepompt. Ik kwam er pas achter toen we – om heel andere redenen – gingen scheiden en ik niet eens geld had om de mediator te betalen. Ze eiste maximale partner- en kinderalimentatie, op basis van mijn hoge inkomen. Ik vond het opeens hoog tijd voor de carrière-switch waarvan ik al jaren droomde, en kon haar met mijn nieuwe, modale inkomen maar een fractie betalen van wat ze eiste. Ze had genoeg geld verbrast. Nu, bijna twee jaar later en met sinds kort een nieuwe, goed betalende baan, zijn we minder on speaking terms dan ooit, maar ik bouw weer aan spaarpotten voor onze dochters.”
 

Prachtige vakantiefoto's

Rianka, moeder van Nout (6) en Lola (4). “Mijn man bleek er ons hele huwelijk lang een schaduwboekhouding op na te hebben gehouden. We werkten allebei hard in ons bedrijf, maar konden volgens hem geen vakantie betalen. Nieuwe kleren, mijn droomvloer – alles vond hij te duur. Op een dag viel er een vette belastingaanslag op de mat. Mijn man bleek elk jaar ruim een halve ton meer te verdienen dan hij me had verteld. Het geld sluisde hij weg naar een stiekeme spaarrekening. Tien jaar lang leugens, dat overleeft geen huwelijk. Ik eiste een alimentatie gebaseerd op zijn werkelijke inkomen. Het eerste jaar na de scheiding heb ik met de kinderen de reis gemaakt die we volgens mijn ex nooit konden betalen. De foto’s staan nog steeds op Facebook.”
 

'Oh, die is van hem'

Annejet, moeder van Sterre (5) en Simon (3). “Terwijl ik tot in het holst van de nacht de muren van mijn nieuwe appartement sausde, sliep zijn nieuwe vriendin al op mijn plek in ons echtelijk bed. De kinderen en ik waren nog geen dag verhuisd, mijn spullen lagen nog in het nachtkastje. Hij kon het ook niet helpen dat hij zo snel een nieuwe vriendin had, zei mijn ex, liefde kun je nu eenmaal niet sturen. Líefde. De kilte en schaamteloosheid waarmee hij het verkondigde na zeven jaar huwelijk; ik trok het niet. Tijdens een feestje bij mijn oude buren kwam de nieuwe vriendin binnenstappen. Ik voelde me als oud vuil aan de kant gezet, zowel door mijn ex als de buren. Ik besloot een praatje met haar te maken. Al snel flapte ze eruit dat ze in mijn nachtkastje had gekeken en mijn speeltje had gevonden. ‘Die grote zwarte?’ zei ik. ‘Die is niet van mij hoor, maar van hem.’ Ze zijn nog steeds samen, maar het verhaal doet het goed op feesten en partijen.”
 

Hole-in-one

Audrey, moeder van David (10). “Dat Norbert en ik in goed overleg uit elkaar gingen, was voor hem geen reden me tijdens de scheiding ook maar een beetje tegemoet te komen. Het huis, het geld, de auto, onze spullen: niks wilde hij delen. Toen hij de kinderalimentatie ook nog tot een minimum wist te brengen terwijl onze zoon grotendeels bij mij zou wonen, heb ik zijn super-de-luxe, peperdure golfset op Marktplaats gezet en verkocht. Ik kreeg er een fractie van de waarde voor, maar van het geld kon ik evengoed een nieuw servies en een wasmachine kopen. Zijn getier heb ik genegeerd; hij kon me toch niet meer de hersens inslaan met een golfclub.”
 

Yes, dárling

Mionée, moeder van Dani (3). “Ik was twintig weken zwanger toen mijn vriend bedacht dat hij een gezin toch niet zag zitten. Een week na zijn vertrek ontdekte een vriendin dat hij op Tinder zat. Toen hebben we samen een nep-profiel aangemaakt, dat meteen een match maakte met het zijne. Wekenlang hebben we hem het hoofd op hol gebracht met internetfoto’s en spannende tekstjes. De eerste echte date werd onze apotheose: in plaats van zijn droomvrouw van de foto’s kwam een van onze beste homovrienden opdagen – compleet met gelakte nagels en hysterisch loopje. ‘Yes, dárling! Live is zoveel leuker dan Grinder!’ blèrde hij over het terras. Mijn ex wist niet waar hij het zoeken moest, hij zakte door de grond van schaamte. ‘Doe nou niet of je een echte man bent’, riep onze vriend nog steeds veel te hard. ‘Een vent met ballen laat zijn zwangere vrouw toch niet in de steek?’ Ik had er heel wat voor over gehad om het tafereel live te aanschouwen, maar heb er nog maanden om gelachen.”
 

Superstrak lijf

Niermala, moeder van Neha (8). “Hij belazerde me met de ene na de andere vrouw, en maakte me uit voor dikke, lelijke koe toen ik een punt zette achter onze relatie. ‘Doe het met zijn beste vriend!’ riepen mijn vriendinnen, maar ik had een veel beter alternatief. Ik viel tien kilo af en werk in zijn sportschool keihard aan een superstrak lijf. Terwijl hij met zijn halfkale kop traint aan zijn blubberbuik, steek ik hem de ogen uit.”


Dit artikel staat in Kek Mama 07-2018.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >