De seks spannend houden? Zo pakken deze moeders dat aan

22.12.2022 14:09
seks spannend houden

Als we niet oppassen wordt seks het laatste op de to do-lijst. En dat is helemaal niet nodig. Zó houden andere moeders het spannend in de slaapkamer.

De tv eruit

Bart (39), 2 zoons van 9 en 6.

“Vorige maand gooiden we de tv de slaapkamer uit en werd de nieuwe regel: ons bed mag alleen nog voor seks en slapen worden gebruikt. Het werkt: sindsdien zijn die twee activiteiten bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Vaste weekendwip

Dagmar (39), 3 kinderen van 5, 3 en zes maanden.

“Saai, maar effectief: Pascal en ik zetten seks op de agenda. Met een baan, druk sociaal leven, drie kinderen en chronisch slaaptekort slaan we seks anders veel te makkelijk over. Soms krijg ik voorafgaand aan de vaste weekendwip hetzelfde gevoel als bij mijn verplichte wekelijkse hardloopsessie. Geen zin, moe, trek in een glas wijn en chips (ook heel erg lekker). Dan lonkt de bank of mijn bed. Maar net als bij joggen geldt voor seks: vooraf heb je geen zin, na afloop ben je blij dat je het hebt gedaan. En beloof ik mezelf innig: dat moet ik vaker doen.”

Appjes

Stéphanie (27), zoon van 4.

“De appjes van Bauke hebben een specifiek riedeltje. Ik begin al te blozen als ik zijn beltoon hoor, want ik weet wat dat betekent. Bauke stuurt me elke dag wel een stout appje: ‘Wat zag je er geil uit, ik krijg er nog een stijve van.’ Of: ‘Als je vanavond één keer naar me lacht, trek ik je helemaal uit elkaar’, vergezeld door dubbelzinnige emoticons. Of hij stuurt me pikante foto’s van zichzelf, snel gemaakt op de wc op zijn werk.

Zijn appjes zorgen voor een continu voorspel. Laatst had Bauke foto’s gemaakt terwijl ik hem pijpte. Ik was ze al helemaal vergeten en liet nietsvermoedend foto’s van de feestdagen aan mijn vriendin zien. Zij kon er om lachen, ik voelde me een betrapte puber.”

IJsklontjes en zweepjes

Allison (38), 2 dochters van 7 en 5.

“Ik ben absoluut geen onderdanige echtgenote, maar sinds de Fifty shades-films doen Bram en ik aan soft sm. Bram is de dominante: hij straft me en is de baas in bed. We gebruiken handboeien, leer, rubber, zweepjes en ijsklontjes. Maar het is niet zo dat ik met de striemen in mijn nek op het schoolplein aan kom zetten, hoor.”

Fantasie

Martine (47), kinderen van 10 en 8.

“Marc en ik vinden niks te gek. Vibrators, handboeien, slagroom, funcondooms – we hebben het allemaal geprobeerd. En we hebben onze fantasie. Marc leest erotische verhalen, kijkt softporno en deelt met mij zijn spannendste gedachten. We dromen over ongeremde seks. Met een vrouw. Meerdere mensen tegelijk. Dat hij me vastbindt op bed met een blinddoek om.

Het gebeurt dat we bezig zijn en Marc mij vraagt met wie ik het echt zou willen doen. Dan fantaseren we over bevriende stellen en hoe we dat dan zouden vragen. Het idee alleen al is zo opwindend.’’

Vroeg naar bed

Ilse (42), tweeling van 9.

“Onze truc: lekker vroeg naar bed gaan. Fuck de stapel wasgoed, de tassen die ingepakt moeten worden en er zit een knop op de tv. Als we dat niet doen, gebeurt er niks.”

De deur op slot

Nathalie (39), twee kinderen van 12 en 10.

“Als we echt opgewonden zijn, vluchten Roel en ik naar de badkamer. Het is heerlijk elkaar in te zepen, het klaterende water houdt geluiden tegen en het is de enige deur in huis die op slot kan.”

Friemelen en frummelen

Danique (39), vier kinderen van 9, 5, 3 en 1.

“Na vier zware bevallingen is het down under bij mij vrij pijnlijk en ons seksleven ingrijpend veranderd. We vrijen nu op andere manieren: veel meer met onze vingers, lichaam en mond. Door het penetratieverbod zijn we heel creatief geworden. Het voelt alsof we net verkering hebben en een beetje liggen te rotzooien. Maar ik houd dit friemelen en frummelen erin, ook als straks alles weer prima functioneert. De reis erheen is net zo lekker als de bestemming.”

Lees ook: Ons brakke seksleven: ‘Geef ik hem onverwachts een zoen, dan wijst hij me keihard af’

In de buitenlucht

Claudia (29), dochter van 2.

“Zodra het kwik boven de vijftien graden stijgt, zoeken Thom en ik een leuke plek om te vrijen. Mijn top drie: het reuzenrad, een opblaasbootje op zee, de duinen.”

Veel lol hebben

Renate (29), zoon van 2.

“Vooral veel lol hebben. Voor ons is seks net als eten, drinken en slapen. De ene keer is het even neuken puur voor de lust, de andere keer trekken we er de tijd voor uit. We liggen regelmatig in een deuk om gekke standjes – de Kamasutra is voor ons echt te hoog gegrepen – en maken grapjes tussendoor. Na afloop kletsen we steevast even na en roken samen een sigaretje.”

Jointje

Jaimie (30), 2 kinderen van 6 en 2.

“Een jaar geleden ontdekten Niek en ik hoe lekker een jointje is voor we gaan vrijen. Je ontspant meteen en alle remmen gaan los. Ik vrees dat ik die eerste keer de hele buurt bij elkaar heb geschreeuwd. Onze seks was al goed, maar dit was echt de hemel op aarde. Sindsdien nemen we vaker een blowtje. Zodra de kinderen naar bed zijn, gaan we er lekker voor zitten. We nemen een paar trekjes, masseren elkaar met olie en het lome gevoel zorgt voor de rest.”

Salsa-lessen

Chantal (29), dochter van 3.

“Sinds kort zitten Daan en ik op salsa-les. Dat wekelijke uurtje dansen wordt steevast vervolgd in bed. Ik hoef die sensuele, opwindende muziek maar te horen of ik ga met hem flirten. Als Daan zin heeft, hoeft hij alleen maar Luis Enrique aan te klikken.”

Even weg

Leonie (44), 2 kinderen van 11 en 9.

“Het afgelopen jaar stond seks op een laag pitje. Om weer wat vuur terug te krijgen, brachten we vorige maand de kinderen het hele weekend onder bij opa en oma. We trokken in een hotel, gingen uit eten, goede wijn erbij en daarna samen in bad. Dennis stak tientallen waxinelichtjes aan en toverde een fijne fles olie tevoorschijn waarmee hij me uitgebreid masseerde. De rest van het weekend kwamen we amper ons bed uit. Heerlijk.”

Ook samen lekker experimenteren of je eigen collectie aanvullen? Dit zijn een aantal leuke speeltjes om mee te beginnen. Extra leuk: bij besteding vanaf 60 euro bij EasyToys krijg je met code KEKMAMA2022 10 euro korting. Geldig op het gehele assortiment.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.