Dit is hoe je relatie verandert als je jonge kinderen hebt

13.09.2019 09:57
huwelijk kinderen

Een leuke relatie hebben én volop in de kleine kinderen zitten: het is niet altijd eenvoudig. Of romantisch.

Want het is nu eenmaal anders thuis dan toen jullie nog met z’n tweetjes waren. Hoe overleef je een relatie of huwelijk als je volop in de jonge kinderjaren zit?
 

Overleven

Kimberley Scanga: ‘Ik snap wel dat mijn man mij niet altijd leuk vindt. Ik ben sneller prikkelbaar en geïrriteerd. Op dit moment in mijn leven weet ik zelf niet eens meer of ik mezelf leuk vind. Ik hoop alleen maar dat ons huwelijk standhoudt in deze turbulente jaren. De komende vier jaar is puur overleven.’ Toch blijft ze er nuchter onder. ‘Ik zie het nu als een seizoen. Als iets tijdelijks. Hier even doorheen komen, samen. En dat lucht op; dat ik me realiseer dat deze drukte ook vanzelf weer voorbij gaat. En dan zijn we blij dat we het toch maar mooi hebben gered met elkaar.’
 

Lees ook: 
Deze kinderen weten precies wat ze met hun leven willen >

 

Dit is liefde

Kimberley weet nu ook precies wat ware liefde is. ‘Liefde is elkaar soms helemaal niet leuk vinden, en het toch samen doen. Het is misschien niet elke dag wat ik me van het huwelijk had voorgesteld. Maar in het seizoen vol kleine kinderen, is een klein beetje liefde goed genoeg. We kunnen dit’.
 

Bron: Scary Mommy

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!