Magali: ‘Vlak na de scheiding raakte ik zwanger van mijn minnaar’

22.06.2024 15:34
zwanger echo Beeld: Getty Images

Ze zullen er geen schoonheidsprijs mee winnen, maar de liefde tussen vers-gescheiden Magali en haar getrouwde werkgever was niet te blussen. En na maanden afspraakjes in hotelkamers kwam daar onverwachts een zwangerschap bij.

Magali (39) is moeder van twee puberzoons en van een dochter (3).

“Het verdient geen schoonheidsprijs, maar de liefde laat je soms lelijke dingen doen. Ík was braaf gescheiden, mijn werkgever Marc niet. En toch stortte ik me vol avontuur in deze verboden relatie. We hadden een heisessie met het werk, hij klopte – hoe cliché – op de deur van mijn hotelkamer. Mijn hart was net gebroken, Marc had een uitgeblust huwelijk.

Zwanger

Het was nooit de bedoeling dat ik zwanger zou worden, maar in de maanden van afspraakjes in hotelkamers die volgden, gebeurde het toch. Ik had mijn halve volwassen leven de pil geslikt en was niet gewend om rekening te houden met mijn cyclus. Na mijn scheiding was ik met de pil gestopt, maar ik had er niet bij stilgestaan hoe vruchtbaar ik meteen zou zijn.

“Ik had nooit gedacht dat ik zo vruchtbaar zou zijn”

Ik moest bijna overgeven toen ik na twee maanden verhouding ontdekte dat ik in verwachting was – en niet door de hormonen. Hoe ging ik mijn jongens vertellen dat ze een broertje of zusje kregen, terwijl ze nog rouwden om de scheiding? Wat de impact was op mijn werk, of – belangrijker – op de ongeboren baby, kon ik al helemaal niet bevatten.

Samen verder

Na de drie dagen die ik nodig had om de schok te boven te komen, deelde ik het nieuws met Marc in zijn kantoor. ‘Een teken’, noemde hij mijn zwangerschap, niet overdreven blij maar ook niet erg geschrokken. Verdwaasd brachten we de rest van de dag door op kantoor. In de weken die volgden, gedroeg Marc zich steeds verliefder en deed geen moeite meer om onze relatie op de werkvloer te verbergen.

“Was ik wel klaar voor een nieuwe ‘nog lang en gelukkig’?”

Tijdens een van onze gebruikelijke nachten in een hotelkamer, mijn jongens veilig bij hun vader, deed Marc plotseling het licht aan en ging rechtop zitten. ‘Ik ga het doen, Maggy’, sprak hij me aan bij de koosnaam die alleen hij gebruikte. ‘Ik wil met jou verder, en ons kind. In een bonte, samengestelde bende met onze andere kinderen.’ Hij overrompelde me een beetje. Ik was verliefd, maar ook nog maar net gescheiden. Was ik wel klaar voor een nieuwe ‘nog lang en gelukkig’? Ik had nauwelijks een andere keus dan gewoon maar de sprong in het diepe te wagen.

Nieuw gezin

Marc ligt inmiddels al vier jaar in een vechtscheiding. Niet zo gek, met wat we hebben aangericht. Zijn zoon en dochter, bijna volwassen, willen niets meer met hem te maken hebben. Dat zorgt voor veel verdriet, maar mijn jongens, inmiddels dertien en elf, zijn stapelgek op hun onverwachte, kleine zusje.

Dat ik zo snel na de scheiding een nieuw gezin stichtte, leek voor hen vanzelfsprekend. Het scheelt dat hun vader ook snel een nieuwe relatie had. Hoogzwanger ben ik wel van baan veranderd, ik wilde niet de vrouw van de baas zijn tussen mijn collega’s. Mijn affaire heeft schade aangericht, maar ook gelukkiger uitgepakt dan ik me in lange tijd gevoeld heb. Onze dochter heeft er moeten komen, we zijn compleet, nu.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.