Relatie op de klippen door een affaire: ‘En toen bleek ik zwanger…’

09.07.2022 06:31
relatie op de klippen scheiding Beeld: Unsplash

Toen uitkwam dat Fenna’s lief vreemdging stortte haar hele toekomstbeeld in. En de chaos werd nog groter toen ze een paar dagen later erachter kwam dat ze zwanger was.

Fenna (35), moeder van David (6):

“Ik had beter moeten weten. De relatie tussen Frank en mij zat eigenlijk nooit goed. We hadden vaak ruzie over onbenullige dingen, zoals geld; dan wilde hij niet meebetalen aan het voer voor mijn hond. En hij gaf me nooit het gevoel dat we echt samen waren. Het viel me op dat hij vaak naar andere vrouwen keek. Dat deed Frank openlijk, hij verrekte nog net niet z’n nek. Juist daardoor dacht ik dat hij geen stiekemerd was. Daar zat ik dus flink naast.

Voorgevoel

Frank en ik wilden graag kinderen, dus ik stopte met de pil. Ook kochten we een groter huis. We hadden al getekend en kregen bijna de sleutel. Op een middag ging Frank boodschappen doen en vergat hij zijn telefoon mee te nemen. Nooit eerder had ik iets van die aard gedaan, maar op dat moment kreeg ik de ingeving dat ik in zijn telefoon moest kijken. Geen idee waarom, er was geen aanleiding, geen bepaald voorgevoel.

“In een roes belde ik het nummer”

Maar ik deed het, en las toen een berichtje dat op dat moment binnenkwam: ‘Als je zo komt, lig ik al boven.’ Het bloed trok weg uit mijn gezicht. Er stond geen naam bij en ik moest weten wie dit was. In een roes belde ik het nummer. Ze nam op en zei een naam die ik meteen herkende. Het was Sascha, Franks collega. Op een bedrijfsfeestje had ik haar weleens gesproken. Ik zakte door de grond. Ze kende mij nota bene, ze wist dat Frank een relatie had. Hoe kon ze zoiets doen? Maar mijn grootste woede was uiteraard op Frank gericht.

Affaire

Toen hij thuiskwam, confronteerde ik hem meteen. Woest vroeg ik hem wat dit allemaal te betekenen had. Frank kon niet anders dan toegeven dat hij een affaire met haar had. Daarbij toonde hij nul berouw, het leek hem weinig te kunnen schelen. Hij koos voor haar, dat maakte hij meteen duidelijk. Ik snapte er helemaal niets van. Hoe kon hij nou een huis kopen en een kinderwens met mij hebben en tegelijk met een ander bezig zijn?

De chaos werd nog groter toen ik er een paar dagen later achter kwam dat ik zwanger was. Ik voelde meteen dat abortus geen optie was, dit kind was hoe dan ook gewenst en zou er komen. Ik schoot in de regelmodus. Zo zorgde ik ervoor dat Sascha mijn deel in het nieuwe huis overkocht. Zij en Frank gingen meteen samenwonen in een woning waar ik mijn gezin had willen stichten. Mijn hele toekomstbeeld ging in rook op.

Lees ook: ‘Mijn man deed het op onze huwelijksreis met het meisje van de animatie’ >

In m’n eentje

De zwangerschap was best eenzaam. In plaats van een mooi kamertje in te richten in het nieuwe huis, woonde ik in de verbouwde garage van mijn broer waar ik een wiegje naast mijn bed zette. Mijn moeder ging mee naar alle echo’s en naar de pufcursus. Best confronterend, tussen al die aanstaande moeders die daar vrolijk met hun partner zaten. Frank was wel bij de bevalling, dat vond ik belangrijk.

“‘De andere vrouw’ zorgde voor mijn baby, en daar moest ik me bij neerleggen”

Maar voor de kraamtijd, inclusief krampjes, voedingen en gebroken nachten, draaide ik in m’n eentje op. Dat was pittig, ik had niemand om mee te overleggen als ik bijvoorbeeld onzeker was of David wel genoeg dronk. Gelukkig was hij een makkelijke baby en vond ik snel mijn weg als single moeder. Ik heb David nooit het contact met zijn vader willen ontzeggen. De eerste twee jaar ging hij geregeld een weekend naar Frank en Sascha. ‘De andere vrouw’ zorgde dus voor mijn baby, en daar moest ik me bij neerleggen, hoe moeilijk het ook was.

De andere vrouw

Ik moet zeggen: Sascha was lief voor David en uiteindelijk hadden we best een leuke band. Zij kreeg een dochter met Frank en was gelukkig met hem, tot het moment dat hij ook haar met een ander bedroog. Inmiddels is Frank aan zijn derde gezin begonnen. Daarmee is zijn interesse voor David helaas ook afgenomen, tegenwoordig zien ze elkaar slechts af en toe.

“Inmiddels is Frank aan zijn derde gezin begonnen”

Na Frank heb ik nog een relatie gehad, maar momenteel ben ik weer vrijgezel. Mijn vertrouwen in mannen is ondanks alles niet overdreven beschadigd. Er zijn heus nog goeie, trouwe kerels, dat weet ik zeker.”

Dit artikel staat in Kek Mama 06-2022.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.