Wanneer blijkt dat je spannende vluggertje – ver van iedereen vandaan – behoorlijk op de kijk lag, let je toch wat beter op tijdens je vakantie.
Lees verder onder de advertentie
Esther (36):
“Leuk, die Franse montagnes, maar voor mij zijn ze een moodkiller. Niet door mijn man, die vind ik nog even leuk als thuis. Wel door de dunne muurtjes van zo’n stacaravan, de campingburen, de kinderen van zeven en negen. Zodra ik maar een seconde denk dat iemand me kan horen, zakt mijn zin tot een nulpunt.
“Thuis halen we het driedubbel en dwars weer in”
Lees verder onder de advertentie
Wij doen dus drie weken niks. Ik slaap zelfs niet in zijn armen, veel te warm. Mijn man heeft zich er inmiddels maar bij neergelegd. Die weet: thuis halen we het driedubbel en dwars weer in – we hebben overal betonnen muren én een eigen slaapverdieping.”
Voordelen van een tent
Nikki (37):
“Ideaal, zo’n stacaravan, dachten we. Wel het campinggevoel, niet het ongemak van ’s nachts door het donker naar de wc en douchen met dertig anderen. We boekten de ruimste die we konden vinden, met de slaapkamers van onze kinderen van vier en zeven aan de ene kant en de onze aan de andere kant.
“Waarom wiebelt ons huis zo?”
Lees verder onder de advertentie
Tijdens de eerste avond dat man en ik rozig van de rosé van bil gingen, klopte onze oudste op de deur. Waarom ons huis zo wiebelde. Volgende keer gaan we mooi weer in een tent – de kinderen in hun eigen opgooitentje naast de onze.”
“Seks: ik vind het niet te doen in zo’n klein vakantiehuisje. Om even weg te zijn van de kinderen, toen negen en elf, doken man en ik eens een parkje in van de camping en deden een spannend vluggertje tegen een boom. In het pikkedonker, ver van iedereen vandaan.
Toen we de volgende dag brood gingen halen, bleek onze boom recht tegenover een rij kampeerhuifkarren te staan. Dat was meteen de laatste keer dat we het deden, die vakantie.”
Lees verder onder de advertentie
Dunne muren
Mariska (37):
“We hadden geen idee dat de muren van ons Oostenrijkse pension zo dun waren. We verbleven er net drie nachten toen de gastvrouw aan onze ontbijttafel verscheen. Of we het naar onze zin hadden, en dat het zo gezellig was dat we er waren – onze kinderen vond ze ook zo voorbeeldig.
Ze pauzeerde even, zakte door haar knieën op ooghoogte met ons en fluisterde: ‘Een aantal andere gasten vindt jullie alleen iets te gezellig. Kunnen jullie ’s nachts misschien íets zachter doen?’
“Nog nooit hebben we zo weinig gevreeën als de rest van die vakantie”
Lees verder onder de advertentie
Mijn hoofd werd zo rood dat het bijna ontplofte. Waarop onze oudste dochter – alsof het nog niet erger kon – op vol volume riep: ‘Hé mam, waarom word jij zo rood?’. Nog nooit was ik zo blij dat we niet tussen de Nederlanders zaten en nog nooit hebben we zo weinig gevreeën als de rest van die vakantie.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.