In samenwerking met Kek Mama

Kleurrijk de dag door: Shary-An en de Familie Telleman delen snelle tips om je kind meer groente en fruit te laten eten

19.06.2023 15:42

Wil je meer groente en fruit toevoegen aan de maaltijden van je kind? Met deze tips van Shary-An Nivillac en de Familie Telleman wordt kleurrijk eten een makkie. Want eerlijk is eerlijk, zon kleurig bord is wel héél moeilijk te weerstaan. 

Doe de doperwtjes-verdwijntruc

Een gezonde en kleurrijke pastasaus maken waar ieder kind van smult; laat dat maar aan moeder en zangeres Shary-An over. Ingrediënten? Doperwten, knoflook, citroen en munt uit eigen moestuin. Mix de boel, strooi er (geroosterde) pijnboompitten en Parmezaanse kaas overheen en hoppa: klaar ben je. Hartstikke makkelijk en perfect als je haast hebt. Én altijd een hit in huize Nivillac/Kreber. Shary-An: “Sinds Billie ineens het idee heeft dat alles wat groen is niet lekker is, schuift ze het netjes aan de kant op haar bordje. Maar nu heb ik dus iets dat werkt. Nou, eten dat ze doet!”

Over groente gesproken: wist je trouwens dat seizoensgroente (en -fruit) veel lekkerder (én voordeliger) is als je het in de juiste periode koopt? Op de seizoenskalender van Kek Mama en Albert Heijn zie je precies wat je dit seizoen het beste kunt eten. Wel zo makkelijk om erbij te pakken als je langs het groente- en fruitschap loopt. Voor de lekkerste aanbiedingen van het moment ga je naar ah.nl.

Let it go, let it go

Na een drukke dag merkten influencer Bibi Telleman en haar vrouw Lotte dat zoon Sef en dochter Lux te moe waren om nog te eten. Daarom hebben ze het avondeten losgelaten en bieden ze overdag gewoon meer groente en fruit aan. En dat gaat er elke dag in als koek. Snappen we ook wel, want moet je die regenboogborden eens zien: een pokebowl, maar dan net even anders. Bibi: “Nog een mooie bijkomstigheid: doordat wij dagelijks een ‘kleurrijk’ momentje hebben, eten wij zelf automatisch ook meer groente en fruit.”

Jouw kind spelenderwijs meer leren over groente en fruit? Download dan hier de (gratis) Kek Mama x Albert Heijn doeplaat! Naast de seizoenskalender bevat deze (o.a.) ook een leuke groente- en fruitbingo. Volle kaart? Tijd voor een (fruit)ijsje!