In samenwerking met Kek Mama

Kleurenfeest: zó eet je kind supermakkelijk meer groente en fruit

25.05.2023 13:54
Beeld: Albert Heijn

Wist jij dat 85%* van de Nederlandse kinderen te weinig groente en fruit binnenkrijgt? Best shocking, want we weten allemaal hoe belangrijk het is voor je kleintje om de dagelijkse vitaminen, mineralen en vezels binnen te krijgen. Met deze makkelijke tips lukt het jou wél om lekkere groente en fruit toe te voegen én maak je er tegelijkertijd een kleurrijk feestje van.

Als je voldoende groente en fruit eet, blijf je gezond en fit. Toch kan dat met alle drukte in de agenda’s – of de smaak van je kind – best lastig zijn. Albert Heijn helpt je hier verandering in te brengen met de leukste en handigste tips & trucs, zodat je met je kind makkelijk meer groente en fruit door de dag heen eet. Dan kom je zó aan de aanbevolen hoeveelheid.

Stapel op kleur

Wist je dat een bordje vól kleur extra aantrekkelijk is om op te snoepen voor je kind? Hoe meer kleur, hoe gezonder ook. Dat is mooi, want het lekkerste groente en fruit vind je in alle kleuren. Doe bijvoorbeeld een extra handje blauwe bessen, aardbeien of snoeptomaatjes in het broodtrommeltje. Een gekleurde wrap of stukjes gesneden paprika, wortel en komkommer met een dipje kleden de borrel gezellig aan. Makkelijk zat én boordevol vitaminen, vezels en mineralen.

Beeld: Albert Heijn

Frozen fun

Ook ideaal: diepvriesgroente is net zo lekker en gezond als verse groente. Diepvriesfruit is ook voordelig en heb je altijd bij de hand. Leuk voor in de zomer: je hoeft het niet eens te ontdooien, een bevroren aardbei of stuk bevroren mango doet het ook heel goed als verkoelend ijsblokje in een glaasje water en is na het drinken lekker zacht en klaar om opgegeten te worden.

Kies de kleuren van het seizoen

Niet alleen in mode, maar ook in de keuze van je groente en fruit ga je met het seizoen mee. Aan de hand van de kalender – die je vindt op deze doeplaat – weet je per maand precies welke groente en fruit je het beste kan eten. Dan zijn ze namelijk op het lekkerst! En veel goedkoper! Voorzetje voor deze lente en zomer: kies de lekkerste pruimen, selderie, aardbeien, tomaten, paprika’s of bessen.

Download de doeplaat en speel de bingo!

Jouw kind spelenderwijs meer leren over groente en fruit? Download dan hier de doeplaat! Naast de seizoenskalender bevat deze (o.a.) ook een leuke bingo. Wanneer je kind een bepaalde soort groente of fruit van de bingo heeft gegeten, mag ie het afstrepen. Volle kaart? Misschien mag ie dan wel een lekker (fruit)ijsje na het eten!

Albert Heijn helpt jou en je gezin meer groente en fruit te eten door de dag heen. Kijk hier voor de lekkerste aanbiedingen van het moment.

*Onderzoek ‘Hoe eet Nederland?’ (Kantar juni 2021)