‘Mijn zoon (8) zocht op de schoolcomputer naar filmpjes van zoenende mensen’

01.09.2022 11:57
grip_op_beeldschermgebruik_kind

Er komt een moment dat je kind alles wilt weten over zoenen, verkering en seks. Maar voor deze moeder kwam dat moment nét wat te vroeg. Ze schrok zich een hoedje toen bleek dat haar zoon (8) op de schoolcomputer googelde op ‘zoenen’.

Blogger Chandi Kelsey ontdekt de nieuwsgierige zoekopdracht van haar zoon in een soort samenvatting van zijn activiteiten op internet. “Het leek me verstandig om er even doorheen te scannen, om te zien of er tijdens schooltijd niets vreemds gebeurde”, vertelt ze. “Eerst leek er niets aan de hand, maar toen ik verder scrolde, zag ik een woord dat mijn hart brak. Mijn 8-jarige kind googelde op ‘zoenen’.”

In paniek

Chandi klikt een voor een op de links. “Ik zag foto’s, voornamelijk van zoenende meisjes en jongens als superhelden. Maar ik zag ook YouTube-filmpjes, nog steeds vrij onschuldig. Op de een of andere manier kon ik niet bevatten dat mijn kleine jongen daarnaar keek. Ik raakte in paniek.” En daar heeft ze haar redenen voor. “Ten eerste: hij deed het op een schoolcomputer! En ten tweede was hij tijdens het googelen overduidelijk niet met school bezig. Ten derde: hij is mijn jongste kind, mijn baby. Hij is pas 8! Ik was pas op mijn twaalfde voor het eerst verliefd, op Leonardo DiCaprio.” Terwijl Chandi het niet kan bevatten, heeft haar man er geen problemen mee. “Hij zei: ‘We worden allemaal op een ander tempo volwassen, maar zijn nieuwsgierigheid is normaal.’”

Lees ook: ‘Schietspellen zijn verboden. En online chatten is uit den boze’

Tijd voor een gesprek

Samen met haar man besluit ze haar zoon aan te spreken op zijn gedrag. Niet omdat hij zocht naar zoenende mensen, maar wél omdat hij dat op een schoolcomputer deed. “En dat hij voor vragen altijd bij ons terechtkan. Toen mijn man het onderwerp voorzichtig aansneed, voelde hij zich vernederd. Hij huilde en bood zijn excuses aan. We maakten duidelijk dat hij zich nergens voor hoeft te schamen, maar dat het niet verstandig is om zulke dingen op school op te zoeken.” Het bleef uiteraard niet bij één ‘pikante’ zoekopdracht, al kan Chandi er inmiddels om lachen. “Ik weet dat ik wat overbezorgd ben, maar zo ben ik nu eenmaal opgevoed. Ik sta ervoor open om te leren en te veranderen – met uitzondering van een vrije toegang tot YouTube dan… Daar trek ik de grens.”

Bron: Scary Mommy

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.