‘Mijn zoon (7) draagt alleen korte broeken, ook als het vriest’

29.11.2022 15:20
kabouterpaden zomervakantie Beeld: Shutterstock

Je kunt je nog zo voorstellen dat je kind elke dag in een stilistisch verantwoord setje voor de dag komt, maar als je kleine daar een andere mening over heeft kun je soms maar beter er in mee gaan.

Ksenija (28): “Hoe belangrijk ik het ook vind om er goed uit te zien, mijn dochter (5) kiest haar eigen kleding. Vriendinnen die elke ochtend een stilistisch verantwoord setje klaarleggen, ik snap er niks van. Ik vind het goed dat mijn dochter de vrijheid en zelfstandigheid voelt om haar eigen keuzes te maken. Natuurlijk niet als het gaat om wat ze eet, of ze naar school gaat en hoe laat naar bed. Maar wat maakt het mij nu uit wat ze aantrekt? Het staat nog grappig ook, zo’n hysterische tutu met Crocs en haar favoriete, gebreide paardentrui.”

Nagels lakken

Sharon (30): “Mijn zoon (4) draagt nagellak. Vindt-ie mooi. Hij ziet mij regelmatig in de weer met mijn gel-lak en uv-lamp, en wat mama doet is nu nog heilig. Die gel-lak mag hij niet, want die gaat er niet zomaar af, maar hij heeft zijn eigen potje blauwe – zelfgekozen – lak gekregen. Zijn tien blauwe vingers én tien blauwe tenen toont hij trots aan wie het maar wil zien. Gelijk heeft-ie: het staat ook fantastisch.”

Lees ook – ‘Mijn man krijgt een rolberoerte als hij hoort hoeveel kleding ik voor onze zoon koop’ >

Net als opa

Marina (40): “Hemel en aarde heb ik bewogen om mijn zoon (7) in een lange broek te krijgen. Maar wat ik ook probeer, hij wil alleen maar korte broeken aan. Al vriest het dat het kraakt of komt de regen met bakken uit de hemel. Best gek, vinden zijn klasgenoten.

“Het is vast goed voor de weerstand”

Maar zelf trekt-ie er het liefst nog slippers onder aan ook. Daar heb ik de grens getrokken; dat kan onder de tien graden nooit gezond zijn. Maar onze opa’s droegen vroeger ook niet anders, dus ik laat het verder zo. Het is vast goed voor de weerstand.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.